• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Muz kabuğunu çöpe atmayın!

Muz kabuğunu çöpe atmayın!
Muz kabuğunu ise hiç düşünmeden çöpe atarız, halbuki kabuğunun sandığınızdan çok daha fazla yararı var.

Muzun faydalarını çok iyi biliyoruz, ancak kabuğunun güçlü özelliklerini bir çoğumuz bilmiyoruz. Muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atarız, ancak Hindistan gibi bazı ülkelerdeki insanlar yıllarca muz kabuklarını bir çok hastalığa çare olarak kullandılar.

MUZ KABUĞU NASIL KULLANILIR

1. DİŞ BEYAZLATMA İÇİN MUZ KABUĞU

İki hafta boyunca her gün bir muz kabuğunun iç tarafıyla dişlerinizi ovun.
Dişlerinizin beyazladığını farkedeceksiniz.

2. CİLT SİĞİLLERİNİ ÇIKARTIR

Cilt siğilleriniz varsa, bu sorun muz kabuğuyla çözülebilirsiniz. Hindistanlılar iddia ediyor. Muz kabuğu siğilleri temizliyor ve çıkmasını engelliyor. Cildinizdeki siğilin üzerine bir muz kabuğu parçası koyun ve bir bandaj ile bir gece bekleyelim. Siğili tamamen kaldırıncaya kadar bu işlemi yapmaya devam edin.

3. SİVİLCE VE KIRIŞIKLIK

Muzun tamamı cilt bakımı için mükemmeldir. Bunun nedeni içindeki antioksidanlar ve anti yaşlanma maddeleridir. Muz, cildi nemlendirir ve besler. Muz kabuğunu özellikle tahriş olmuş ve sorunlu alanlarda cilde sürün. 30 dakika bekletin.

4. SEDEF HASTALIĞINI TEDAVİ

Ne yazık ki, bu cilt hastalığı tamamen muz kabuğuyla tedavi edilemez, ancak sedef hastalığının belirtilerini de hafifletebilir.

5. MUZ KABUĞUNUN AĞRI KESİCİ ETKİSİ

Vücudunuzda muz kabuğu ile ağrılı yerlere sürün. Bu mükemmel bir ağrı kesicidir.

6. ZAYIFLAMAK İÇİN MUZ KABUĞU

Potasyum içerdiğinden muz kilo vermeye büyük yardımcıdır. Ama bu potasyumun %40'ının kabuğunda olduğunu biliyor muydunuz? Kilo vermek istiyorsanız bu mineral gereklidir. Metabolizmayı hızlandırır, bu nedenle daha fazla kalori yakarsınız ve kaslarınıza iyi gelir. Enerji verir. Bununla birlikte, muz kabukları, antioksidanlar, elyaf, B vitaminleri, A vitamini gibi birçok yararlı madde içerir. Lif, muzdan daha çok kabuğunda bulunur. Lifler sizi daha uzun süre tutar. Şimdi biliyorsunuz, muz kabuklarının müthiş bir yağ yakıcıdır. Ve gerçekten de, göründüğü kadar garip değil. Artık muz kabuklarını hayatınız boyunca neden çöpe attığınız için kendinize kızacaksınız.

YEŞİL Mİ SARI LEKELİ MUZ KABUĞU MU?

Kanserle mücadele özellikleri olgun muzlarda daha fazla bulunur ve vücudunuzda beyaz kan hücreleri oluşturulmasına yardımcı olabilirler. Ancak kilo vermek istiyorsanız, daha fazla probiyotik içerdikleri için yeşil yani daha az olgunlaşmış olanlar daha iyi. Ayrıca, yeşil muzlar mutluluk hormonu salgılatıyor.

Kabuğu yemenin zor olacağını biliyoruz, ancak bunu kolaylaştırmanın bazı yolları vardır.

Kabuğunun iç kısmını çatalla ya da bir kaşık yardımıyla iyice sıyırın. Tarçın süt hindistan cevizi veya başka istediğiniz bir malzemeyle blendırda karıştırın. Tadı güzel olacaktır. Olgun muz için diğer seçenek çay hazırlamak. Muzun kabuklarını 10 dakika kaynatın. Uçlarını çıkarıp. Muzlu çayın keyfini çıkarın. Çayı biraz tatlandırmak için bal koyabilirsiniz.

Kaynakahaber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113