• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Şentop 'Gül'ü FETÖ'den hapse atarız' Olay iddia!

Mustafa Şentop 'Gül'ü FETÖ'den hapse atarız' Olay iddia!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in yeni bir kitabındaki Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu iddiası gündeme oturdu. Kitapta Mustafa Şentop için 'Gül ve Davutoğlu'nu FETÖ suçlamasıyla hapse atarız' dediği iddia edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever, yeni bir kitap yazdı. Kitapta AK Partili Mustafa Şentop'un Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kurmaya çalışması durumunda FETÖ suçlamasıyla hapse atılacağını söylediği iddiasına yer verildi.

Kitaptaki bu iddiaya ilişkin Mustafa Şentop açıklama yaptı ve kitabın zamanlamasına dikkat çekti. Gül'ün aday olmaması üzerine kitabın piyasaya sürüldüğünü belirten Mustafa Şentop, 'İngiliz gazeteci Gardner'a haberde geçtiği şekilde veya öyle anlaşılabilecek bir söz tarafımdan asla söylenmemiştir. Bana atfedilen ifadeler külliyen yalandır, fabrikasyondur" dedi.

DAVID GARDNER NE DEDİ?
Gardner ile yaptığı görüşmenin bir çok kişinin bulunduğu ortamda yapıldığını ve tanıkları olduğunu belirten Mustafa Şentop, kitaptaki olayı David Gardner'a da sorduğunu söyledi. Gardner'ın verdiği yanıtı paylaşan Şentop, ünlü gazetecinin Ahmet Sever'in iddiasını yalanladığını söyledi.

GÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAYINCA...

 

Mustafa Şentop'un uzun açıklamasında dikkat çeken kısım ise Abdullah Gül'ün adaylık serüveni sonrasında kitabın piyasaya çıkmış olması oldu. Şentop şu iddiada bulundu;

-'Cumhurbaşkanlığı seçimine bir ay kala ve Sayın Abdullah Gül'ün aday gösterilme projesinin başarısızlığa uğramasından iki hafta sonra yayımlanan bir kitapta yer alan bu ve benzeri iddiaların ne türden bir kurguya hizmet etmek amacıyla ortaya konduğunu, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Fakat açık olan şudur ki, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinin haklılık zeminini oluşturmak için tasarlandığı anlaşılan kitap, tıpkı akamete uğrayan adaylık tasavvuru gibi ortada kalmış gözükmektedir.

-Bir amaca yönelik olarak üretildiği apaçık olan bu iddianın, 11. cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile yakın çalışmış bir kimseye ait olması üzüntü verici bir durumdur. En iyi yorumla ciddiyet, en kötü ihtimalle iyi niyet eksiği olduğunu bu vesileyle görmüş olduğumuz Ahmet Sever'in şahsımla ilgili temelsiz iddiası sebebiyle gerek bu iddiayı haberleştiren gazete, gerekse kitap yazarı hakkında hukukun verdiği imkanlar sonuna kadar kullanılacaktır.

DAVID GARDNER'IN YANITI DA EKLEDİ
Mustafa Şentop twitter üzerinden yaptığı açıklamaya ünlü gazetecinin yanıtını da ekledi;

Kaynak:İnternethaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113