• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Milli Takım'ın yeni hocası Lucescu imzayı attı

Milli Takım'ın yeni hocası Lucescu imzayı attı
A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu için bir imza töreni düzenlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için 2+1 yıllık anlaşma sağladığı Mircea Lucescu ile sözleşme imzalandı.

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen imza töreninde TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Lucescu çarpıcı açıklamalar yaptılar. "LUCESCU İLE 31 TEMMUZ'DA TEMAS KURDUK"

"Fatih Terim ve ekibini hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hoca ile burada olmak beni ve yönetim kurulumu gururlandırıyor. Sayın dostum Lucescu'ya teşekkür ediyorum bizle beraber olmayı kabul ettiği için. Kendisiyle ilk temasım 31 Temmuz öğleden sonra olmuştur. Çarşamba günü de gittik, görüştük ve anlaştık."

FATİH TERİM'E TAZMİNAT ÖDENECEK Mİ?

"Fatih hoca ile konuşacağız ve bu konuşmadan sonra yönetimle de görüşüp yol çizelgemizi belirleyeceğiz."

"FUTBOL DİREKTÖRLÜĞÜ KALKTI"

Futbol direktörlüğü pozisyonu kalktı. Lucescu A Milli Takımlar Sorumlusudur.

Lucescu ise şunları söyledi: "GEÇMİŞTE TFF, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF ALDIM"

Belki Türkiye'ye birkaç sene önce gelmeliydim. 4 sene boyunca Beşiktaş ve Galatasaray'da çok iyi bir dönem geçirdim. Ardından Ukrayna'ya gittim ve bana bir takım kurma imkanı tanıdılar. Federasyon ile 2 kez, Beşiktaş ve Galatasaray ile birer kez temasım oldu daha önce.

Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldım. Zenit'e gittim. Geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedik Zenit'te. İmza attıktan sonra 3 oyuncu ayrıldı. Başkan planlarını değiştirdi.

"İLK ÖNCE GALATASARAY İLE GÖRÜŞTÜM"

Ayrıldıktan sonra 1,5 ay düşündüm ve bu düşünme sürecinde evde duramayacağıma karar verdim. Östersunds yenilgisinden sonra ilk olarak Galatasaray benimle temasa geçti. Başkan yardımcısı Bükreş'e geldi ve futbol direktörü olma imkanı sunuldu. Kabul etmedim, reddetmedim. Sadece 1 hafta sonra bir daha konuşalım dedim. Benim için böyle bir çalışma ortamının uygun olmayacağına karar verdim. Galatasaray tekrar Bükreş'e geldi ve kendilerine bu pozisyonda çalışmayacağımı bildirdim. 31 Temmuz tarihinde Demirören ile görüştük ve kendisi bana milli takım için teklifte bulundu. "GALATASARAY'I REDDETTİKTEN SONRA TFF İLE GÖRÜŞTÜM"

1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı geldi ve bana bir teklif yapıldığını ve bu teklifi kabul ettiğimi söyledim. Sayın Demirören ile daha detaylı bir görüşme yapacağımızı söyledim. Galatasaraylı yöneticilerle dostça ayrıldık ve ertesi gün Federasyon Yönetimi ile görüştüm.

Ali Dürüst ile Galatasaray'da, Yıldırım Demirören ile Beşiktaş'ta muazzam bir işbirliği yapmıştık geçmişte. Ben insanlara, durumlara ve yerlere bağlanırım. Böyle bir teklifi çok zor bir durumda olunmasına rağmen bu nedenle kabul ettim. Her şey çok düzgün ilerledi.

"GALATASARAY VE BEŞİKTAŞLILARIN YANI SIRA FENERBAHÇELİLER DE BANA DESTEK OLACAKTIR"

Bu görevdeyken başta Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları yanımda olacaktır ama şuna da inanıyorum ki Fenerbahçe taraftarları da benim yanımda olacaktır. Böylelikle kimseyi de kızdırmamış oluyorum! "FATİH TERİM UMARIM GALATASARAY'IN BAŞINA GEÇER"

"Fatih Terim'e de çok teşekkür ederim. Hayatlarımız birbirini takip ediyor gibi. Galatasaray'dan ayrıldım o geldi. Milli Takım'dan ayrıldı şimdi de ben onun yerine geliyorum. Umarım bir gün Galatasaray'ın başına geçer ve başarılı olur. Onunla 2000 yılından beri tanışıyoruz ve iyi iki arkadaşız."

"EN BÜYÜK SIKINTI..."

"Milli Takım'da Euro 2016'dan sonra bazı oyuncularla sıkıntı yaşandığını biliyorum. En büyük sıkıntı ilk 11'de oynamayıp yurt dışında forma giyen futbolcular. Onları hocalarıyla bir an önce konuşmak istiyorum. Benim amacım bütün oyuncuları bu ülkenin futbolu için zorunlulukları olduğuna ikna etmek." "ARDA TURAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Arda Turan ile tabii ki görüşeceğim, ona telefon açacağım. Türk halkının duygusal olduğunun farkındayım. Bu doğrultuda onun acı çektiğini görebiliyorum. Onun Milli Takım'a, Milli Takımı'nda ona ihtiyacı var.

Türk futboluna ve taraftarlarına çok büyük sevgi duyuyorum. İsmimi her sezon transfer için gazetelerde görmem beni çok gururlandırıyordu.

Ukrayna Milli Takımı 11'inin 8 oyuncusu benim yetiştirdiğim oyuncular. Shevchenko ve Ukrayna Milli Takımı'na saygım var ama bu maçı kazanmak zorundayız.

"BENİMLE İLGİLİ KÖTÜ BİR DÜŞÜNCE VARSA HEMEN GİDEBİLİRİM"

"Bu odada hepimiz Türk futbolunu kalkındırmak için burdayız. Daha başlamadan bazı eleştirileri görüyorum. Hepimize ihtiyaç var. Benimle ilgili kötü bir düşünce varsa hemen gidebilirim. Hiç sıkıntı olmaz benim için. Ben Türk futboluna ve futbolcusuna güveniyorum. Türk futboluna hizmet etmek için buradayım. Bu odadaki herkesin de bu amaç için burada olduğunu düşünüyorum. 2002'de Dünya Kupası 3.'lüğünü hatırlıyorum O dönemde birlik olarak bu başarıldı. Demek ki bu mümkün. Bunu yine başarabiliriz."

SABAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113