• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mevlid-i Nebiyi Kutladılar

Mevlid-i Nebiyi Kutladılar
Pendik Anadolu Lisesi öğrencileri, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum günü olan 12 Rebiül-evvel günü Mevlidi Nebi Programı düzenlediler.

Pendik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program; Pendik Yenişehir Ulu Camii İmam Hatibi Mükremin Bayır’ın okuduğu Aşrı Şerif ile başladı.

Bedevi Toplumdan Medeni Toplum İnşa etti

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul/Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil Bor Mevlid-i Nebi Programında yaptığı konuşmada ‘’Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Bedevi Toplumdan Medeni Toplum İnşa etti’’ dedi.

Bor konuşmasına ‘’Peygamberimizin hayatını; Peygamberlikten önceki ve Peygamberlik dönemi olarak iki bölümde incelemek lazım’’ diyerek başladı.

Peygamberimiz gençlik döneminde Hılful Fudul (Erdemliler Hareketine) üye olarak insani ve ahlâki değerleri savunmuştur. O toplumun güvenini kazanmıştır. 

Irk eksenli değil, ahlaki ve insani değerleri esas alan ayet iniyor. Yeni bir medeniyet inşa etti. Bedevi olan bir toplumdan medeni bir toplum inşa etti. En büyük mucize toplumsal değişim gerçekleştirmesidir. Medeni toplum inşa etmesi. Bunları kılıçla değil gönülleri fethederek gerçekleştirdi.

Peygamberimizin meclisinde herkes kendini en değerli hissettiği bir ortam oluşturmuştur. Toplumsal sorunların konuşulup halledildiği bir Mescid inşa etti. "Toplumun efendisi insanlara hizmet edendir" buyurarak, su dağıtıyor insanlara bir elçi huzurunda. Kısa bir süre içinde kalpleri fethedip herkesin sevgisini kazandı. Medine Sözleşmesini gerçekleştirdi. Medine sözleşmesi ilk sivil anayasadır.

Bor konuşmasını, ‘’Bir Alman müsteşrik ‘keşke Muhammed gibi bir lider olsa da dünya kurtulsa’ diyor. Herkes Peygamberimizin Hayatını incelemelidir’’  şeklinde tamamladı.

Mevlidi Nebi Programı, Pendik Anadolu Lisesi öğrencileri İlahi Korosunun seslendirdiği ilahilerle ve şiir okumalarıyla tamamlandı.

mevlid-iamed.jpg
 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113