• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ve kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrediyor.

Ülke genelinde birçok ilde yoğun kar yağışları nedeniyle okulların tatil edilmesi en çok aratılan konular arasında 'Yarın okullar tatil mi' sorusunu da getirdi. Çok sayıda ilimizde ise kar yağışı etkisini göstermiş bulunmakta. Yapılan son değerlendiremeler neticesinde Meteoroloji'den don ve şiddetli kar yağışı uyarıları da gelmeye devam ediyor. Peki 'bugün hava nasıl olacak' 'İstanbul'a kar yağacak mı?' işte merakla aratılan o soruların yanıtları...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kritik hava durumu ve kar yağışı uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. Aralık ayının son günlerine geldiğimiz bu günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, İstanbul'da yağması beklenen kar, kendini kısa süreliğine göstermesine rağmen beklentileri karşılamadı. Vatandaşlar konuyla ilgili 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusunu oldukça fazla aratıyorlar. Başkent Ankara'da da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç anadolu bölgesinde don ve buzlanma bekleniyor. Dün birçok ilimizde okulların tatil edildiği haberi gelmişti. Hal böyle iken yurt genelinde yine kar yağışının etkili olacak ancak hafta sonu olmasından dolayı bireyler 'hafta sonu kar yağacak mı' sorusuna yanıt arıyorlar. Tüm bu soruların cevaplarını sizler için hazırladık...
BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK? KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri ile Trakya çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
BAŞKENT ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklama doğrultusunda başkent Ankara'da hava sıcaklıkları bugün 1 dereceyi gösteriyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava başkentlileri beklerken, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Başkent Ankara'da hafta sonu ise kar bekleniyor. Konuyla ilgili sık sık uyarılar gelmeye devam ediyor. Kar yağışlarının cuma gecesinden başlaması bekleniyor.
İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbullular bugün için hava durumu tahminlerini araştırmaya başladılar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre sıcaklıkların bugün 8 derece civarında olması bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

İstanbul'da bugün için bir yağış gözükmezken, hafta sonu ise yağmurlu bir hava bekleniyor.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113