• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Melih Gökçek’in yerine o isim mi gelecek?

Melih Gökçek’in yerine o isim mi gelecek?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceği iddialarının ardından, yerine konuşulan ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olduğu öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceği iddiaları tartışılırken, yerine gelecek kişinin kim olacağına dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik, Gökçek’in yerine gelecek ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olacağını öne sürdü.

Daha önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasını istediği yönünde iddialar tartışılırken, Erdoğan “Henüz böyle birşey yok. Ama olmayacağı anlamına da gelmez.” şeklindeki açıklaması geniş yankı bulmuştu. Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik, iddialara yeni bir boyut kazandırdı. Çelik, Gökçek’in yerine gelecek ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olduğunu iddia etti.

“EN GÜÇLÜ ADAY VEYSEL TİRYAKİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Veysel Tiryaki’ye bulunduğu her ortamda iltifat ettiğini söyleyen Çelik, kaleme aldığı yazısında “Gökçek’ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek” ifadelerine yer verdi.

Özlem Akarsu Çelik’in yazısı şöyle:

“Ankaralı gazeteciler için Melih Gökçek ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin birbirlerini sevmedikleri sır değil. Eski bir mülkî amir olan Tiryaki’nin imza attığı projeler arasında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi de var, kentsel dönüşüm alanı Hamamönü de… Cumhurbaşkanı’nın Veysel Tiryaki’ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan’ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor. Gökçek’ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek.

Duyduğumuza göre Veysel Tiryaki, 16-19 Eylül’de Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin “Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı”nın konuşmacıları arasındaymış. Muhalif kesimde ‘başkanlık sisteminin ön adımı’ olarak değerlendirilen ‘Büyükşehir Yasası’nı o konferansta kıyasıya eleştiren Tiryaki, ‘O yasa kalkmalı!” demiş. Bakalım AK Parti iktidarının elini güçlendirmek için çıkarılan yasayı eleştiren Tiryaki, Gökçek’ten boşalacak koltuğa oturtulacak mı? Bundan daha önemli bir soru ise Gökçek’in hangi gerekçelerle görevine son verileceği…

SWE-TURK.COM

TIMETURK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113