• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Livaneli'den Başkanlık Sistemi'ne tam destek

Livaneli'den Başkanlık Sistemi'ne tam destek
Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Yazar Zülfü Livaneli'nin yıllar önce bir gazetede kaleme aldığı başkanlık sistemini öneren yazısını paylaştı.

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, twitter hesabından Yazar Zülfü Livaneli'nin yıllar önce kaleme aldığı köşe yazısını paylaştı. Şahin, Livaneli'nin başkanlık sistemini konu edindiği yazısını, "Zülfü Livaneli yıllar önce "Başkanlık şart" demiş! Çok da güzel yazmış. Parlamenter Sisteme dönüş tartışmaları konuşulurken okumakta fayda var." şeklinde yorumladı.

Livaneli'nin başkanlık sistemini önerdiği söz konusu yazısından öne çıkan bölümler ise şöyle:

"Rastlantı olmasa gerek; dün akşam bir dost toplantısındaydık ve son zamanlarda giderek daha çok tartışılmaya başlanan başkanlık sistemi konusu açıldı. Baktım ki hiç konuşmadıkları halde birçok kişinin aklından aynı şey geçiyor. Türkiye'nin içine düştüğü siyasi kilitlenmeleri ve birer 'siyaset ağa'sına benzemeye başlayan lider çekişmlerini aşabilmek için, başkanlık sistemi formülü ortaya atılıyor. İtiraf edeyim ki bu çözüm, uzun zamandır benim kafamı da meşgul etmekte."

'Düşünün; devlet başkanını parlamento değil, biz seçiyoruz'

"İçinde bulunduğumuz durum yerine iki turlu bir başkanlık sistemine geçtiğimizi düşünün: Devlet başkanını parlamento değil, biz seçiyoruz. Üç ya da dört yılda bir sandık başına gidiyor ve istediğimiz, güvendiğimiz kişiyi büyük sorumluluklar yükleyerek işbaşına getirityoruz. Bu seçim iki turlu olacağı için, yanlış yapma ihtimalimiz azalıyor ve adayları iyice kıyaslayarak karar veriyoruz. Şimdiki parti oyları gibi yüzde yirmilere, onlara bölünmüyoruz."

'Bu sistem bana bugünkünden çok daha iyi görünüyor'

"Yeni başkan, bize daha önce tanıttığı güçlü ve kaliteli kadroları, Meclis ve politika dışından uzman kişileri bakan olarak atıyor. Böyle bir sistem bana, bugünkünden çok daha doğru görünüyor. Ne dersiniz?"

Kaynak:haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113