• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Kurtköy'de 1000 mühendisin çalışacağı dev yatırım!

Kurtköy'de 1000 mühendisin çalışacağı dev yatırım!
Türk bankacılık sektörünün %31’ine finansal yazılım başta olmak üzere çeşitli teknolojik çözümler sunan Denizbank iştiraklerinden Intertech, bine yakın Türk mühendisi barındıran yeni binasının açılışını Kurtköy'de yaptı.

Bin mühendisli finansal yatırım
Teknopark İstanbul’daki faaliyetlerine başlayan Intertech, son beş yılda 2 milyar dolarlık teknoloji ithalatının da önüne geçti.
Finansal yazılım geliştirme başta olmak üzere pek çok sektör için bilgi teknolojileri konusunda ürün ve hizmetler sağlayan Denizbank iştiraklerinden Intertech, Türkiye'nin inovasyon merkezlerinden Teknopark İstanbul'da hizmete aldığı yeni binasının resmi açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla yaptı. Denizbank Genel Müdürü ve Intertech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ateş'in ev sahipliğinde açılışı gerçekleşen Teknopark İstanbul'daki Intertech ofisi böylece, ODTÜ Teknokent, İzmir Bilimpark ve Viyana ofisleri sonrası şirketin hizmete giren dördüncü merkezi oldu. 10 ülkede 40'ın üzerinde finansal kuruma, müşteri yönetimi, iş süreçleri yönetimi, temel bankacılık, iş zekası ve dağıtım kanalları yönetiminde ürün ve hizmet geliştiren Intertech, 18 bin 385 metrekarede kurulu yeni binasında 12 iş ortağı firmanın çalışanlarının da olduğu bin kişilik Türk mühendisini barındırıyor.

ÖNCE TEKNOLOJİ AÇIĞI BİTMELİ

İstanbul'daki merkezin açılışına katılarak bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Intertech'in artık hedef büyütüp küresel marka olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin dış ticaret ve cari açığı bulunduğunu ancak esas açığın teknoloji olduğunu belirten Özlü, “Teknoloji açığını kapatırsak, diğer açıkların her birini tek tek kapatırız” dedi. Teknoloji kullanımında gösterilen başarının teknoloji üretme, tasarlama ve geliştirmede de yakalanması gerektiğine vurgu yapan Özlü, Intertech'in özellikle bankacılık alanında Ar-Ge projeleri yürütmesinin önemine dikkat çekti.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ BULUŞMASI

Girişimcilere, firmalara, üniversitelere ve gençlere yönelik destek programları yürütterek bu programları sürekli iyileştirdiklerini belirten Özlü, şöyle devam etti: “Teknoloji geliştirme bölgeleri, üniversiteler ile sanayicilerimizi buluşturuyor. Bu bölgeler özellikle kuluçka dönemindeki firmaların, start-up firmaların gelişip serpilmesine zemin hazırlıyor. Türkiye'nin geleceğinin teknoloji geliştirme bölgelerinde olduğuna inanıyorum. Bu bölgelerde firmalarını kuran akademisyenlerimize ve genç girişimcilerimize çok güveniyorum. 2023'te küresel çapta 10 marka oluşturmak hedefimiz var. İşte bu 10 markayı oluşturacak firmalarımızın teknoloji geliştirme bölgelerinde kurulmuş veya kurulacak firmalarımızdan çıkacağını düşünüyorum.”

TEKNO-BÖLGELER BÜYÜYOR

Bakan Özlü ayrıca, Türkiye'de 51'i faal olmak üzere 64 teknoloji geliştirme bölgesi bulunduğunu, bu bölgelerdeki firma sayısının 4 bin 217'ye, proje sayısının 29 bin 317'ye, ihracatın 2,4 milyar $'a ve istihdam edilen nitelikli personelin 41 bin 172'ye çıktığı bilgisini verdi.

'Katılım'a ortak kart için çağrı

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Intertech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin yürüttüğü ve tüm katılım bankalarını buluşturacak ortak kart projesinin altyapı kurulumu için kendilerine bir teklifin henüz gelmediğini söyledi. Ziraat Katılım ve Albaraka Türk'ün teknoloji altyapı hizmetlerini kurduklarını aktaran Ateş, “Bu işi Türkiye'de yapabilecek üç şirket var en yenilikçi, kapsamlı ve en ucuza yapabilecek olan biziz. Katılım bankacılığı know-how'ımız da var” dedi.

'Milli Cüzdan' hedefi yılbaşı

qKonuşmasında "Milli Cüzdan” adında projeleri olduğunu ifade eden Intertech Yönetim Kurulu Başkanı Ateş, bu kapsamda PTT, İBB, Turkcell ve Türk Telekom'la görüşmeler sürdürdüklerini söyledi. 'Milli Cüzdan'ın para ve kredi çeken, maça girmeye yarayan, alışveriş yapılabilen, kimlik yerine kullanabilen ve buna benzer birçok kolaylığa tek noktadan erişme imkanı sunduğunu anlatan Ateş, sistemin millileştirilmesi için devletle görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Altyapısının hazır olduğu, kabul edilirse yılbaşından önce 'Milli Cüzdan'ın hizmete girebileceğini dile getiren Ateş, “Sadece bu sistemi bir processor (işlemci) işletsin. Türkiye'nin milli sistemi olsun, biz teknolojimizi vermeye hazırız” dedi.

2 milyar $'lık ithalatı bitirdi

Intertech'in 5 yıl içinde gerçekleşen teknoloji ihracatının 34 milyon dolar, aynı dönemde yurt içi müşterilere sundukları bilgi teknolojisi hizmeti bedelinin de 432 milyon dolar olduğunu kaydeden Hakan Ateş, “Eğer bu hizmet yurt dışından alınsaydı 2 milyar 160 milyon dolar döviz ülkemizden çıkmış olacaktı” dedi. Geliştirdikleri Fast-Pay ve Microsoft ortaklığıyla oluşturulan Inter-Vision uygulamalarına da dikkat çeken Ateş, bunların finansal işlemlerde hem süreleri hem de masrafları önemli oranda düşürdüğünü belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113