• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Kurbanlık dana bayramın son günü denizde yüzerken bulundu

Kurbanlık dana bayramın son günü denizde yüzerken bulundu
Kurban Bayramının 1. günü Rize’de kaçarak denize giren dana bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde ortaya çıktı.

ürkiye ve Rusya'nın ulusal paralar üzerinden alışveriş yapma olasılığına değinen Eski Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Başkanı Kıdemli Orgeneral Leonid İvaşov, "Uzmanlar bu konu üzerinde çalışacak. Türkiye de dahil birçok ülkeyle sivil ticari ilişkiler alanında büyük deneyimimiz var. Uzmanlar bir mekanizma bulur, bu konu üzerinde çalışmak lazım. ABD'nin, Rusya-Türkiye ilişkilerine karışma hakkı yok" dedi.

"Rize’de Kurban Bayramı’nın 1. günü kesilmek üzereyken ipini koparak dana kaçmaya başladı. Kurban sahibi ve vatandaşların takip ettiği dana denize girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan dana bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde ortaya çıktı. İlçenin Çamburnu mevkiinde denizde yüzen danayı gören balıkçılar durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Danayı denizden kurtarmak için gelen Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar danayı kurtarmak istese de dana kaçmaya devam etti. Bir süre sonra yorulan dana çevredeki balıkçılar ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sahile çekildi. Sahilde ayakta durmakta zorluk çeken dana, sahibine teslim edilerek Rize’ye gönderildi.

ABD'yi tek ilgilendiren konunun, Rusya'yı küresel silah pazarından çıkarmak olduğunu belirten İvaşov, "Bu küstahlık, kibir ve diktenin tezahürü. Bu yüzden buna engel olmak lazım, çünkü bugün Rusya'yı sıkıştıran yarın kesinlikle Türkiye'ye kendi topraklarında yapması gerektiğini, diğer ülkelerle ilişkilerde yapması gerektiğini dikte eder. Bağımsızlığı ve uluslararası ilişkilerdeki eşit hakları sert gerçeklerle ve bağımsız kararlı eylemlerle savunmak lazım" yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber7.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113