• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Kültür ve Sanat ödüllerini Başkan Cin verdi

Kültür ve Sanat ödüllerini Başkan Cin verdi
Edebiyat Festivali kapsamında düzenlenen “Romanlarla İstanbul” Paneli Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panelin sonunda ise Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. Ödülleri Türk Edebiyatının seçkin isimlerine  takdim eden Başkan Ahmet Cin: “Kültür-sanat faaliyetlerinde her yıl çıtayı yükseltmenin gayreti içindeyiz.” dedi.

mann-gkn8865.jpg

Edebiyat Festivali kapsamında organize edilen “Romanlarla İstanbul” Paneli, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Nuri Sincanlı’nın yaptığı panelde konuşan Mehmet Narlı, Ahmet Sarı, Abdullah Harmancı, Turgay Anar ve Mehmet Sabri Genç, Genç Cumhuriyet Dönemi yazarlarının romanlarındaki İstanbul’u anlattı. Katılımın yoğun olduğu panelin sonunda ise edebiyat ödülleri sahiplerini buldu. Ödülleri usta yazarlara Belediye Başkanı Ahmet Cin verdi.

Ahmed Hamdi’nin romanlarını anlamakta zorlanabiliriz; çünkü...

Panelistler arasında en çok Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı romanı konuşuldu. Turgay Anar, Huzur adlı romanı günümüz insanlarının okumakta zorlanma sebebini şehir hayatındaki hızlı koşuşturmaya bağlayarak “Günümüz insanı çok yalnız. Bir yerlere koşmak zorunda hissediyoruz, kendimizi. Zaman hızlı akıyor. Tanpınar da bunun farkındaydı. Belki de bu yüzden  romanındaki karakterin 24 gününü 400 sayfaya yaydı.” dedi.

Başkan Ahmet Cin: “Kültür-sanatta çıtayı yükseltmeye gayret ediyoruz.”

“Romanlarla İstanbul” Paneli’nin sonunda ise Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. Hikaye kategorisinde Hüseyin Su, denemede İbrahim Tenekeci, şiirde Süleyman Unutmaz, romanda Kadir Daniş ve Pendik Edebiyat Festivali Özel Ödülüne ise Ali Emre layık görüldü. Ödülleri ustalara Belediye Başkanı Ahmet Cin verdi. Sanatseverlere seslenen Başkan Ahmet Cin, her yıl sanatta daha iyi olmak istediklerini belirterek “Pendik’te ezelden beri sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılıyor. Biz de bu faaliyetleri, çıtayı yükselterek devam ettirmenin gayreti içindeyiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113