• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kültür-sanat Sezonu Başlıyor.. Neler var neler!

Kültür-sanat Sezonu Başlıyor.. Neler var neler!
Pendik Belediyesi Kültür-Sanat Sezonu ekimde başlıyor. Tiyatrodan konserlere yüzlerce etkinliğin sanatseverlerle buluşacağı yeni sezonun açılışı ise 13 Ekim’de düzenlenecek Çağdaş Eserlerle Göç Sergisi ve Nalan Altınörs’ün konseriyle gerçekleşecek.

Çağdaş Eserlerle Göç Sergisinden önce Kültür-Sanat Sezonu Açılış Programı düzenlenecek. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte 2017-2018 Sezonunun Kültür-Sanat Etkinlikleri hakkında bilgi verilecek. Ardından ise sezonun ilk etkinliği olan Çağdaş Eserlerle GöçSergisi’nin açılışı yapılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki gerçekleşecek “Göç” adlı sergide sanatçılar Gökçe Okay, Defne Sesin Okay ve  Fransız Sanatçı Stephane Delagrange’nin eserleri yer alacak. Sergide insanın göç etme kaygı ve güdüsü, fotoğraf ve resimlerden oluşan eserlerle anlatılacak. 13 Ekim Cuma günü saat 15.00’da açılışının yapılacağı “Çağdaş Eserlerle GöçSergisi”ni sanatseverler, 31 Ekim Salı gününe kadar ziyaret edebilecek.

Açılış konserini Nalan Altınörs verecek

Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün organizasyonuyla açılışı yapılacak yeni Kültür-Sanat Sezonunun Açılış Konserini Türk Müziği Sanatçısı Nalan Altınörs verecek. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek konserde sanatçı, sahne ekibiyle birlikte sevilen türküleri Pendikliler için seslendirecek. Açılış konseri 13 Ekim Cuma akşamı saat 20.00’da gerçekleşecek.

Sezonun ilk tiyatro oyunu "Sürgün"

Sezonun ilk tiyatro oyunu ise “Sürgün” olacak. Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye’sinde Teşkilat-ı Mahsusa’da görev alan Tahsin’in maceralarını anlatıyor. 14 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’da Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde oynanacak oyunun konusu kısaca şöyle: Tahsin yeni evli, Teşkilat-ı Mahsusa’da bir süredir görev yapan genç bir ajandır. Ülke Birinci Dünya Harbinden yeni çıkmış, büyük bir dönüşüm sürecinden geçmektedir. Mehmet Akif’in de yazılarının yayımlandığı Sebilürreşad Dergisi de kapatılıp milli mücadelecilerin istihbarat takibine alınması bir takım etkiler doğurur. Peşine takılan istihbaratçıların farkına varan Mehmet Akif ise durumdan rahatsız olur ve Mısır’a hicret eder. İstihbarat Şefi Hilmi Bey Tahsin ise Akif’i korumakta kararlıdır.

Sohbet programlarında 17 değerli isim

Ay boyunca kültür merkezlerinde düzenlenecek çeşitli sohbet programları, birbirinden değerli isimleri ağırlayacak.  Pendikliler, yeni dönemde Ebubekir Sifil, Ayşe Böhürler,  Hayati İnanç, Mustafa Ağırman, Savaş Şafak Barkçin, Dr. Halit Yerebakan, Ekrem Demirli, Adem Apak, Sibel Eraslan, Avni Özgürel, Nurullah Genç, Fatih Çıtlak, Mehmet Emin Maşalı, Ömer Tuğrul İnançer, Selma Argon, Ahmet Taşgetiren-Selahattin Kocaaslan’ın sohbetlerini dinleme şansı bulacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113