• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kosova'lı belediye başkanları Pendik'te

Kosova'lı belediye başkanları Pendik'te
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 27'si belediye başkanı olan 37 kişilik Kosova Yerel Yöneticiler Heyetini makamında ağırlayarak atık toplama ve ayrıştırmada "Pendik" modelini anlattı.

Heyet,  Pendik Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ve tek tam otomatik Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’ni de gezerek bilgi aldı.

Kosova’nın değişik bölgelerinden 27 belediye başkanı, çevre temizliği, atık ayrıştırma ve enerji verimliliği konularındaki çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Pendik Belediyesini ziyaret etti. Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Agim Veliu’nun başkanlığında aralarında Pendik’in kardeş şehri Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniç’in de bulunduğu heyet, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin tarafından ağırlandı. 

kosova-f15_orn-1145.jpg

Pendik, uluslararası bir merkez olacak”

Samimi bir ortamda geçen görüşmede Pendik’i tanıtarak geri dönüşüm ve atık toplama konusunda belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Ahmet Cin: “ 5-10 yıl içinde Pendik’in nüfusunun 1 milyona ulaşacağını öngörerek planlamamızı yapıyoruz. Tüm ulaşım akslarının merkezi konumunda olan Pendik’in bu özelliğini daha da öne çıkarıp yapılacak yatırımlarla uluslararası düzeyde bir merkez haline getirmek istiyoruz. Türkiye’nin en büyük Teknopark’ı Pendik’te. Yine Türkiye’nin en büyük uluslararası fuar alanlarında biri ve Türk-Japon Teknoloji Üniversitesi de Pendik’e kurulacak.” dedi.

kosova-orn-1128.jpg

Çevreci bir anlayışla hareket ediyoruz”

Türkiye’nin ilk tam otomatik Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisi’nin Pendik’te kurulduğunu söyleyen Başkan Ahmet Cin: “Ayda yaklaşık 1.800 ton ambalaj atığı toplanarak ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu konuda kâr değil, çevreci bir anlayışla hareket ediyoruz.” dedi. Geri dönüşüm için okulların ve büyük sitelerin ödüllendirme sistemiyle teşvik edildiğini, marketler, muhtarlıklar ve ticari işletmelerle de işbirliği yapıldığını vurgulayan Başkan Ahmet Cin: “Ayrıca Pendik’te 3.500 yeraltı çöp konteyneri yerleştirdik. Atıkların yüzde 30’u bu şekilde toplanıyor.” bilgisini paylaştı.

Dev tesisi gezdiler

Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Agim Veliu da Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olmasını dileyerek sıcak karşılamasından dolayı Başkan Ahmet Cin’e teşekkür etti. Atık ayrıştırma sürecini ve çevre temizliğini yerinde görmek, bu konuda tecrübe kazanmak üzere İstanbul’a geldiklerini belirten Veliu, kendileri için çok faydalı bilgiler edindiklerini söyledi. Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhaadik Krasniç de kardeşlik ilişkilerinin daha da artması temennisinde bulundu. Hediye takdiminin ardından belediyeden ayrılan heyet, Ramazanoğlu Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’ni ziyaret etti. Dev tesisi büyük bir ilgiyle gezen belediye başkanları, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113