• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kastamonu lu olmaktan utanan varsa!

Kastamonu lu olmaktan utanan varsa!
Ekranlarda ?İtilmiş? karakteriyle ünlenen Sanatçı İlyas İlbey, Pendik ?Kastamonu Günleri? festivalindeki söyleşiye konuk oldu. Kastamonu ile ilgili konuşan İlbey, Kastamonulu olduğunu belirtmeyen ünlüleri de eleştirdi.
Pendik Belediyesinin düzenlediği ‘Kastamonu Günleri’ festivalinin ikinci gününde, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye ekranlarda ‘İnce İnce Yasemince’ adlı programda ‘İtilmiş’ karakteriyle ünlenen ve Yasemin Yalçın’ın eşi Sanatçı İlyas İlbey konuk oldu. Yoğun katılımın olduğu soru ve cevaplı geçen söyleşide, Kastamonu şehrinin tarihi ve zengin kültürü konuşulurken, bugüne dek şehir hakkında ne yazık ki gerekli tanıtımların gerçekleştirilemediğine dikkat çekildi.

 “Kastamonulu olmaktan utanan varsa, bu onun kendi ayıbıdır”

Sanatçı İlyas İlbey, Kastamonulu olmaktan gurur duyduğunu ve her fırsatta Kastamonulu olduğunu dile getirdiğini kaydetti. Kastamonu kökenli birçok sanatçının memleketini açığa vurmadığından yakınan Sanatçı İlbey, “Kastamonulu olmaktan utanan varsa, bu onun kendi ayıbıdır” dedi. Memleketinden İstanbul’a oyuncu olmak amacıyla geldiğini belirten İlbey, “Sanatta ürettiğim en önemli karakter ‘İtilmiş’ rolü, bir Kastamonuluydu. O rolü çok sevdiniz çünkü İtilmiş rolünün hayatta bir karşılığı vardı. Merhum Cenk Koray son yazısını benim için yazmış ve ‘İtilmiş’ gibi itici bir rolü oynamama rağmen çok ilgi uyandırdığını yazmıştı.” dedi.

“Kastamonu, inanç kültürünün en önemli merkezlerinden biridir”

Söyleşide konuşan Kastamonu İl Kültür Müdürü Ziver Kaplan, şehrin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekti. Özellikle inanç kültüründe tıpkı Hacı Bektaş, Mevlana ve Yunus Emre gibi ünlü mutasavvıflardan biri olan Şaban-ı Veli’nin Kastamonu’da olduğunu belirten Kaplan, “Şaban Veli Müzesi’nin bu yıl resmi ziyaretçi kayıtları 85 bini aştı. Şehre gelip müzeyi ziyaret etmeden gidenlerle bu sayı 100 bini buluyor. Bu Kastamonu tanıtımı için önemli bir nokta” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113