• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kabine değişiyor dışardan bakan mı geliyor? Bomba kulis

Kabine değişiyor dışardan bakan mı geliyor? Bomba kulis
Recep Tayyip Erdoğan artık AK Parti'nin başında. Kamuouyunun beklediği büyük revizyona başlıyor. Ankara kulisleri 'bazı bakanların' görevden alınacağı söylentileri ile çalkalanıyor.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi ile birlikte yeni dönem başladı. Şimdi sırada bakanlar, parti teşkilatları ve belediyelerdeki değişim ve tasfiyeler var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında bunun için de bir takvim var. Bu hafta başında AK Parti vitrinini düzenleyecek, hafta sonuna doğru kabinedeki değişim süreci başlayacak. Onu teşkilatlarda ve yerel yönetimlerdeki değişim izleyecek. Kamuoyunun FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına yönelik beklentisi de bu dönemde vücut bulacak deniyor. Ankara kulislerinde konuşulanları Murat Yetkin aktardı.

DIŞARDAN BAKAN MI GELİYOR?

Murat Yetkin'in verdiği kulis bilgilere göre en bomba değişim bakanlar kurulunda olacak. Bazı bakanlar gidici, ancak asıl gelecek isimler önemli. Murat Yetkin bu konuda şu bilgileri verdi: "Mesela bakanlar kurulunda değişikliklere gidilebileceği, Meclis dışından, belki Cumhurbaşkanlığı danışmanları arasından bazı isimlerin bakan olarak atanabileceği konuşuluyor."

AK PARTİ'DE BAHAR TEMİZLİĞİ
Murat Yetkin'ın yazısındaki flaş bölümler şöyle;

-Şimdi sırada parti teşkilatları, belediyeler ve bakanlar kurulu var. Ben tasfiye diyorum ama siz bu sözü sert buluyorsanız “evde bahar temizliği” gibi ılıman bir tanım da kullanabilirsiniz, fark etmez, işlem aynı.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI
Muhalefet partilerinin, CHP, MHP, HDP, hepsinin 15 Temmuz’dan bu yana söylediği “Hani FETÖ’nün siyasi ayağı?” sorusunun cevabı da bu süreçte verilebilir, bürokraside yargıda yapılmak isteyip yapılamayanlar da artık daha rahat yapılabilir. Yeni dönemin alametifarikası olacak adımlar görebiliriz yakında. Başbakanın “merhamet değil, adalet” sözü çok şey anlatıyor aslında; buzdağının su üstündeki ucu gibi. Yarı adalet vaadi, yarı tehdit içeriği var.

BELEDİYELERE NEŞTER
"Belediyeler bir gayya kuyusu. Belediyecilikten gelen Erdoğan’ın belediyelere nasıl neşter atacağı, parti içi yerel güç odaklarını nasıl disipline alacağı merak konusu…

KASIM 2017'YE DİKKAT!
Türkiye her bakımdan yeni bir döneme giriyor. Bu dönemin belirlenmesinde önümüzdeki altı ayın belirleyici olduğunu söyledi Erdoğan. Bu da bizi Kasım 2017’de yeni bir aşamayla karşı karşıya getirecek. Kasım 2017’de Türkiye’yi ne bekliyor. Bana kalırsa bunun cevabı, tamamen olmasa da kısmen Erdoğan’ın 25 Eylül’de Brüksel’de hem NATO muhatapları hem de daha önemlisi –uzun aradan sonra- AB yetkilileriyle yapacağı görüşmelerden sonra şekillenmeye başlar.

internethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113