• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

IV. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları

IV. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları
9 Mayıs tarihinde Pendik Çamlık Spor tesisinde IV. Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları gerçekleştirildi.

FARKLIYIZ AMA EŞİTİZ BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İstanbul Gedik Üniversitesi, Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü,  İstanbul Valiliği ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile yürütülen “Aktifiz Toplumun İçindeyiz “ projesi kapsamında 9 Mayıs tarihinde Pendik Çamlık Spor tesisinde  IV.  Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunları gerçekleştirildi.

 Oyunlar  “Farklıyız, ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz” mottosu ile özel gereksinimli çocukları akranları ile bir araya getirerek, birlikte arkadaşlığı, rekabeti ve başarıyı deneyimlemelerini amaçlamaktadır.

Çocuklar arasında farklılıkları kabul, hoşgörü ve eşitlik gibi değerlerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen ve motor aktivite, atletizm, futbol, voleybol, basketbol, bocce, badminton ve jimnastik dallarında yarışmaların yanı sıra, eğlenceli fiziksel aktiviteleri içeren oyunlarda, “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi yararlanıcılarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden,  Özel eğitim sınıflarından ve Özel eğitim okullarından 300 özel sporcu akranları ile bir arada yer aldı. 

Program, İstanbul  Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Kamil Özer, T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Hülya GEDİK’ in, açılış konuşmaları ile başladı. Prof. Dr. M. Kamil Özer konuşmasında bu yıl 4. Kez gerçekleştirilen oyunlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk konuşmasında engelleri aşmak konusunda tüm özel sporcuların herkes için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirterek, toplum olarak tüm bireylerin engelli – engelsiz bütünün bir parçası olduğunu, İstanbul Gedik Üniversitesinin Aktifim Toplumun İçindeyim projesi kapsamında bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği etkinliklerin sürdürülebilir bir çalışma olması noktasında çok etkili ve yararlı bir çalışma olduğunu kaydetti. İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Hülya GEDİK ise etkinliklerin sadece İstanbul içerisinde lokal kalmaması, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ilgili kurumların desteği ile tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması konusunda destek istediklerini söyledi. Hülya Gedik ayrıca konuşmasında bu yıl 4. Kez gerçekleştirilen Pendik Vala Gedik Özel Spor Oyunlarının gelenekselleşerek devam etmesini temenni ettiğini, toplum temelinde engelli bireyler ve gençler için farkındalığı arttırmaya yönelik her türlü çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Oyunların başlangıcı, oyunlara adını da veren, Gedik Holding ve Gedik Üniversitesinin  kurucusu merhum Halil Kaya GEDİK’in  eşi merhume Vala GEDİK adına ithaf edilen “Vala GEDİK Temsili Koşusu” ile yapıldı.

Yarışmalar tamamlandıkça dereceleri ilan edilen sporculara madalyaları veliler, öğretmenleri ve antrenörleri tarafından takdim edildi.

unnamed-020.jpg

unnamed1-010.jpg

unnamed21.jpg

unnamed32.jpg

unnamed0.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113