• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İtalya'dan Amerika'ya karşı Türkiye'ye tam destek

İtalya'dan Amerika'ya karşı Türkiye'ye tam destek
ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye karşı yürüttüğü ekonomik saldırı tüm dünyada tepki görmeye devam ediyor.

İtalya'ya, bu süreçte Türkiye'ye tam destek olacağını açıklarken, İtalyan yatırımcılara Türkiye'yi işaret etti. İtalya hükümeti, Türk yatırımcılara da İtalya'nın kapılarını sonuna kadar açtı. İtalya, Türk yatırımcılara vize, oturma izni kolaylığı, vergi mükellefiyeti kolaylığı gibi geniş olanaklar sundu. ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye karşı yürüttüğü ekonomik saldırı tüm dünyada tepki görmeye devam ediyor. İtalya'ya, bu süreçte Türkiye'ye tam destek olacağını açıklarken, İtalyan yatırımcılara Türkiye'yi işaret etti. İtalya hükümeti, Türk yatırımcılara da İtalya'nın kapılarını sonuna kadar açtı. İtalya, Türk yatırımcılara vize, oturma izni kolaylığı, vergi mükellefiyeti kolaylığı gibi geniş olanaklar sundu.

Türkiye İtalyan Ticaret Odası'nın himayesinde, İtalya'da her türlü yatırım yapmak isteyen girişimciler için vize, oturma izni ve mali kolaylıklarla ilgili bir konferans düzenlenecek. 11 Eylül'de gerçekleşecek videokonferansa katılım ücretsiz olacak ve kayıtlar 1 Eylül'den itibaren internet üzerinden yapılacak.

TÜRK YATIRIMCIYA ÖZEL TEŞVİK

İtalya, diğer ülke yatırımcılarına yıllık 500 bin Euro olarak uyguladığı yatırım şartını Türkiye için 100 bin Euro olarak belirledi. Gerekli koşulları yerine getiren ve belgelerini teslim eden adaylara, ülkelerindeki diplomatik temsilciliklerde özel bir prosedürle 48 saat içerisinde vize verilebilecek.
Yatırımcı vizesiyle İtalya'ya giriş yapan bu kişiler, 2 yıllık oturma iznine hak kazanacak. 2 yılın sonunda da oturum izni 3 yıl daha uzatılabilecek. Bu şekilde 5 yıl boyunca geçici oturma izniyle İtalya'da kalan yabancılar, 5 yılın sonunda ise süresiz oturum hakkı için başvuruda bulunabilecek.
Yatırım vizesiyle İtalya'da bulunan kişiler, aile birleşimi hakkından da yararlanabilecek. Girişimciler için teşvik edilecek yatırımlar arasında sürdürülebilir protein kaynağından tiyatro salonu restorasyon gibi projeler bulunuyor.

İTALYA TÜRKİYE'YE TAM DESTEK VERDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararları başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyadan tepki görmüştü. İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de Türkiye'ye dayanışma mesajı göndererek, "İlk düşüncem, Akdeniz'in ticari ve mali dengesi açısından çok mühim bir oyuncu olan önemli bir ülkeyle dayanışma göstermek gerektiğidir. Kriz durumu hepimiz için kötü haberdir. Sorumluluk sahibi bir şekilde yakınlık göstermemiz ve Türk lirasının çöküşünün kısa vadedeki muhtemel sonuçları için dikkatlice gözetim ve denetim yapmamız gerekir." demişti.

Kaynak:Sabah

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113