• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

İşte günün menüsü perde pilavı nasıl yapılır?

İşte günün menüsü perde pilavı nasıl yapılır?
Ramazan sofraları için işte günün menüsü... Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinen biri de pilavdır. Özellikle perde pilavı lezzetli sofralar için iyi bir tercih. İşte perde pilavı tarifi...

Türk  Mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de pilavdır. Her yemeğin yanına en güzel şekilde yakışan pilav tadı ve lezzeti ile baş tacımızdır. Pilavı güzel yapmak ustalık ve maharet işidir. O yüzden bilinmesi gereken tüm püf noktaları bilinmeli ve herkesiz beğeneceği okkalı bir pilav yapılmadır.

Ramazan menümüzün değişmeyen tariflerinden biride çeşit çeşit pilav türleridir. Şöyle ismine şanına layık bir pilav ile orucumuzu açalım.

MENÜ

Domates Çorbası
Zeytinyağlı Bamya
Perde Pilavı
Supangle

Perde Pilavı nasıl yapılır?

Hikayesi çok anlamlı olan Siirt yöresine ait Perde Pilavı görünümü ve lezzeti ile pilavın şanına yakışan bir yemektir.

Yemeği oluşturan her malzeme ayrı bir mesaj ve anlam içerir. Kayın valide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık seninde evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle valide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Tıpkı gelinin yeni eve girerken eve, evliliğe bereket getirmesi için başından aşağı pirinç taneleri dökülmesi gibi pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir.

Malzemeler

Bir adet tavuk
Bir çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı Sıvı yağ
Bir çay bardağı tavuk suyu
Dört yumurta
Birer avuç kuş üzümü, dolmalık fıstık ve badem içi
Bir çay kaşığı köri
Dört su bardağı un
2 bardak pirinç
2 bardak kaynamış su
2 kaşık tereyağ

Yapılışı

Öncelikle tavuğu Tavuk tuzlu suda pişirilir ve küçük küçük didiklenir. Daha sonra pilavımızı pişirip soğumaya bırakırız.

Soyulmuş badem ve fıstıklar yağda kavrulur. Soğumuş pilava badem, fıstık, üzüm, baharat ve didilmiş tavuk eti konularak karıştırılır. Böylelikle iç malzememizi hazırlamış oluruz.

Un, yoğurt, yumurta ve tavuk suyu yoğrularak hamur haline getiriyoruz. Hamurumuz yumuşak açılabilecek bir hamur olması gerekiyor.  Pilav tenceresinin veya yuvarlak bir borcamın  içine tereyağı sürüyoruz. Kabuğu soyulmuş bademleri çiçek gibi tencerenin üstüne diziyoruz. Üstüne açılan hamuru döşüyoruz.  açılan.

Son aşamada hazırlanan pilav tencerenin içine döküyoruz. Pilavın ağzı hamurla kapatıyoruz Önceden ısıtılmış fırında hamurumuzun rengi dönene kadar pişiyoruz. Servis tabağımızda tenceremizi ters çevirip servis ediyoruz. Bademlerimiz ile görüntüsü de harika olan Perde pilavımız hazır. Afiyet olsun. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın

İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tuzla'da sosyal tesisler kapılarını açtı16 Haziran 2020 Salı 18:01
  • Polisten 'Mutlu Pazar' operasyonu!25 Ekim 2019 Cuma 14:53
  • Şok iddia! 20 günlük tavuk kaldı fiyat 2 kat artabilir!24 Mayıs 2018 Perşembe 15:20
  • Pendik Kitap Fuarı başlıyor02 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55
  • Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!27 Nisan 2018 Cuma 11:29
  • Kadınlar nerede hata yapıyor!16 Nisan 2018 Pazartesi 12:40
  • Bülent Ersoy'la ilgili şok iddia!05 Nisan 2018 Perşembe 11:22
  • Canan Karatay'dan ömrü uzatan tavsiye30 Aralık 2017 Cumartesi 23:44
  • Tarihi kente Pendik'ten ücretsiz geziler başlıyor!19 Eylül 2017 Salı 16:07
  • Anadolu Yakası'nın en büyük kütüphanesi15 Eylül 2017 Cuma 16:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113