• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İmam Hatipli kızlar ezber bozdu.. Ünlü liseleri geride bıraktı!

İmam Hatipli kızlar ezber bozdu.. Ünlü liseleri geride bıraktı!
Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu yıl 9.sunu düzenlediği Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma yarışmaları İstanbul Bölge Finalinde aldığı derecelerle göz doldurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün bu yıl 9.sunu düzenlediği Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma yarışmaları İstanbul Bölge Finalinde Halil Türkkan Kız AHİL Öğrencisi Rabia SOY Arapça şiir okuma dalında birincilik , Zeynep ÇELİK ise Arapça metin canlandırma yarışmasında 4.lük alarak büyük başarı elde ettiler.

Anadolu yakasında 23 imam hatip lisesinin katıldığı yarışmada Rabia SOY Arapça olarak ezbere okuduğu “15 Temmuz” adlı   şiirle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ömer Çam AİHL, Abdurrahman Gürses AİHL İTO Şehit Ahmet Aslanhan AİHL gibi proje okullarını geride bırakan Halil Türkkan Kız AİHL büyük başarı elde etti. İstanbul finaline katılacak 6 okul arasına girdi.

Pendik Abdurrahman GÜRSES Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordine ettiği yarışmada öğrenciler birbirleriyle yarıştılar.

Jürinin değerlendirmede oldukça zorluk çektiği yarışmada yarışmacılar büyük bir heyecan yaşadılar.

Okul Müdür Musa KURT yaptığı açıklamada “ Öğrencilerimiz aylardır hummalı bir şekilde hem derslerine hem yarışmaya çalıştılar. Aldıkları derecelerden dolayı öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu yarışmanın kaybedeni olmadı. Hep beraber İmam Hatip Camiası olarak kazandık. Medeniyet dilimiz olan Arapça’nın ne kadar önemli bir dil olduğunu göstermesi açısından Din Öğretimi Genel müdürlüğümüzün bu yarışmalarını çok önemsiyoruz. Her yıl katıldığımız yarışmada bu yıl 2nci olarak elde ettiğimiz derecelere bir yenisini daha eklemiş olduk. Yarışmaya katılma medeni cesaretini gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Yarışmayı koordine den okulumuza ve ev sahipliği yaparak bizleri güzel bir eşkilde ağılayan okul idarecilerimize teşekkür ediyorum” dediç.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113