• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İmam Hatiplerde Bayrak devir-teslim töreni

İmam Hatiplerde Bayrak devir-teslim töreni
Pendik İlçesi İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) desteği ile geleneksel olarak düzenlenen Bayrak Devir Teslim töreni ve 9.sınıf öğrencilerine isme özel kalem hediye çalışması ilçedeki imam hatip liselerinde gerçekleştirildi.

2 bin 700 kalemin dağıtıldığı çalışma kapsamında Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesinde icra edilen programa Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz,  PİHMED Başkanı Yakup Akbaş katıldı. Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, sınıflara girdi öğrencileri ismen okuyarak kalemleri kendi eliyle takdim etti.

Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, İmam Hatip Liselerinin öneminden ve başarısından bahsederek "Ülkemizin geleceği için her alanda kendinizi iyi yetiştirmelisiniz ve başarılı işlere imza atmalısınız. Pihmed desteği ile geleneksel olarak yapılan Bayrak Devir Tesliminin anlamı çok önemli. Sizler de abilerinizden örnek alarak okulunuzda güzellikleri yayacak ve sizden sonraki ki kardeşlerinize bayrağı en güzel şekilde teslim edeceksiniz" dedi.

Bayrak Devir Tesliminin ardından sınıflara giren Kaymakam Ünsal, öğrencileri ismen okuyarak kalemleri bizzat takdim etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ünsal, “Sevgili Öğrenciler, şimdi sizin oturduğunuz bu sıralardan geçmişte mezun olan abileriniz, PİHMED derneği olarak size özel bu kalemleri hediye etmek istemişler. Bu örnek çalışma için PİHMED derneğini ve Başkanı Yakup Akbaş'ı tebrik ediyorum.” dedi.

İsme özel kalemler öğrencileri duygulandırdı

Önce kendilerine sıradan bir kalem hediye edildiğini sanan fakat sonrasında kalemlerin isimlerine göre özel hazırlandığını farkeden öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hayatları boyunca saklayacakları bir hatırayı okulun henüz ilk haftalarında almaktan oldukça mutlu olduklarını belirten öğrenciler, anlamlı çalışma için PİHMED derneğine teşekkür etti.

 Akbaş “İmam hatipli olmanın ne kadar ayrıcalıklı olduğunu öğrencilere hissettirmek istedik.”

PİHMED Başkanı Yakup Akbaş geleneksel olarak düzenledikleri örnek projeyle, öğrencilere imam hatip ruhunun ne olduğunu anlatmak ve imam hatipli olmanın ne kadar ayrıcalıklı olduğunu hissettirmek istediklerini kaydetti.

bayraktoreni-toplu.jpg

bayraktoreni.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113