• BIST 9530.47
  • Altın 2476.945
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.7176
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

İmam Hatip öğrencisinden inanılması güç bir rekor

İmam Hatip öğrencisinden inanılması güç bir rekor
Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Pendik İmam Hatip” adıyla 33 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve birçok imam hatip okuluna emsal teşkil eden Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması’nda bu sene bir rekor heyecanı yaşanıyor.

İMAM HATİP ÖĞRENCİSİNDEN REKOR: 1471 HADİS EZBERLEDİ

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Pendik İmam Hatip” adıyla 33 yıldır geleneksel olarak düzenlediği ve birçok imam hatip okuluna emsal teşkil eden Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması’nda bu sene bir rekor heyecanı yaşanıyor. Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Ayşenur Kumlu 1471 hadis ezberleyerek ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

dsc_0045.jpg

Adeta Türkiye’nin hadis hafızlarını yetiştiren Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2014 yılı itibariyle ümmet coğrafyasından Türkiye Cumhuriyeti Devleti himayesinde MEB ve TDV ortak projesi ile getirilen uluslararası kız örencilerin eğitim gördüğü tek okul olma özelliği ile Rahmet Pınarı coşkusunu tüm dünyaya yaymaya devam ediyor.

254 öğrencinin en az 40 Hadisi Şerifi metni, manası ve ravisi ile ezberleyerek katıldığı yarışmada bu sene bir rekor heyecanı yaşandı. Ayşenur Kumlu’nun 1471 hadisi metni, manası ve ravisi ile ezberleyerek başı çektiği yarışmanın finali 1 Mayıs Pazar Günü saat 10:00’da Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çok sayıda seçkin misafirin katıldığı final yarışmasında ilk 20 dereceyi alan öğrenciler jüri ve seyirciler huzurunda son heyecanı yaşaydı.

RAHMET PEYGAMBERİ’NİN AYDINLIĞINDA BİR EĞİTİM

Gençliğin ahlaki deformasyonundan rahatsızlık duyulduğu, milli ve manevi değerlerin aksi ilgi ve alakaların gençliği kuşattığı günümüzde, İmam Hatip Gençliği olarak ‘Efendimizin İzinde’ olmayı şiar edinen Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tüm eğitim yılı boyunca Efendimiz’in Kutlu sözlerini terennüm ediyor.

Yunanistan, Sırbistan, Yemen, Cibuti, Sierra Leone, Endonezya, Kazakistan, Etiyopya, Arnavutluk, Tayland gibi 14 farklı ülkeden 89 yabancı öğrenci ve TEOG yerleştirme puanıyla gelen Türk öğrencinin birlikte İmam Hatip eğitimi aldığı, bu yönüyle tek olan Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciler, Meslek, Kültür ve Fen Bilimleri eğitimi yanında yarışma sebebiyle ezberledikleri kutlu sözler sebebiyle yıl boyunca Efendimiz’in aydınlığında bir eğitim imkanı buluyor.

RAHMET ÇAĞLAYANI YAŞANDI

Modern çağın kasvetinden, korkularından, inançsızlığın çirkinleştirdiği dünyadan uzaklaşarak, bir günlük de olsa açılan Rahmet pencerelerinden bakmak isteyen, çağlayan Rahmet Pınarından kana kana içmek isteyen tüm Peygamber Sevdalıları 1 Mayıs Pazar Günü saat 10:00’ da yapılan Ezbere Hadis Okuma Yarışması Finali’ne akın ettiler. Uluslararası öğrencilerin katılımı ile Ümmet renklerine bürünen yarışma Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.   

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113