• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İdlib'e bordo bereliler girdi son dakika haberler var

İdlib'e bordo bereliler girdi son dakika haberler var
İDLİB'le ilgili TSK'dan son dakika açıklama geldi.. Bordo Bereli özel kuvvetlere mensup 100'den fazla asker İdlib'e girdi. İdlib'de gözlem noktaları kurulmaya başlandı. Peki İdlib'de son durum ne HTŞ kenti terkediyor mu?

TÜRK Silahlı Kuvvetlere mensup bordo bereli özel kuvvetler sınırı geçip İdlib'e doğru yola çıkmıştı. 100'den fazla özel kuvvetler askeri İdlib'e giriş yaptı. TSK'dan da bu sabah İdlib ile ilgili son dakika açıklama yayınlandı. Açıklamada İdlib'de gözlem noktaları oluşturulmaya başlandığı belirtildi.

İdlib'den gelen son dakika haberlere göre bordo bereliler 5 günlük keşif çalışmalarının ardından kente girdi. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; operasyonda 30 zırhlı araçla 100’den fazla Türk askeri yer aldı.

TSK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA: Türk askerinin İdlib’de gözlemci kuvvet olarak yer almaya başlamasıyla ilgili Genelkurmay’dan bu sabah açıklama geldi. 

TSK açıklamasında, İdlib'de gözlem noktaları oluşturulmaya başlandığı vurgulandı ve "Teşkil faaliyetlerine başlanmıştır' denildi.

TSK açıklamasında Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardım için TSK'nın İdlib'de olduğu belirtildi.

HTŞ BIRAKIP GİTTİ BORDO BERELİLER ALDI
İdlib'e giren bordo berelilerin Kayseri Komando 1. Tugay Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan olduğu öğrenildi. HTŞ (Heyet Tahrir El Şam) örgütü TSK'nın gelmesi üzerine bölgeyi boşaltıp kentin alt kesimlerine doğru çekildi. Bordo bereliler  HTŞ'den boşalan alanların kontrolünü aldı. ÖSO kaynakları, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e geçtiğini ve yerel halkın Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını söylediler.

GÖZLEM NOKTALARI
Gözlemci kuvvetin görev yapacağı noktalar arasında İdlib-Afrin sınır hattındaki Bereket Dağı mevkiinin de olduğu belirtiliyor. Astana’da varılan uzlaşıya göre; İdlib bölgesinin batısında toplam 14 ayrı gözlem noktasında Türk askeri görev yapacak. 

DAHA FAZLA ASKER GİDECEK
Astana’da varılan uzlaşıda garantör ülkelerden 500’er askerin İdlib’deki çatışmasızlık bölgelerinde görev yapması planlanmıştı. Ancak uzmanlar, gözlemci kuvvet olarak görev alacak asker sayısının daha fazla olabileceğini, bu nedenle İdlib’e intikalin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini söylediler.

SURİYE SINIRINA ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

İdlib harekatı devam ederken Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar mevkisine yaklaşık 10 araçlık tank sevkiyatı yapıldı. Güvenlik önlemleri altında belen kara yolundan Kırıkhan'dan geçen askeri araçların, sınırdaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği ve sınırda konuşlandırılacağı öğrenildi.

İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113