• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İçmeler'e modern meydan düzenlemesi

İçmeler'e modern meydan düzenlemesi
Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi’nde Mustafa Kuru Parkı’nın aktif kullanım alanını büyüttü, yeşil alanlar, çocuk oyun grubu, kuru havuz, tarihi ve modern yapı donanımları ile düzenleyerek Tuzla halkının hizmetine kazandırdı.

Tuzla Belediyesi İçmeler Meydan Düzenleme Projesi, törenle hizmete açıldı. Açılışa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

tuzuz-ilis_5.png

Tuzla'nın Yaşam Kalitesini Yükseltiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Eğitim Kenti Tuzla ve Denizle Anılan Tuzla vizyonunda Tuzla'nın yaşam kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Yaşam ve çalışma alanlarını ayırdıklarını belirten Başkan Yazıcı, "2009 itibariyle yerleşim bölgeleriyle, çalışma ve yaşam alanlarını ayıracağımızı söyleyerek yola çıkmıştık. Yaşam alanlarıyla çalışma alanlarını ayırmak ve yaşam standartlarını ve kalitesini daha da arttırmak için daha çok yeşil, daha çok park alanları oluşturmak gerekiyor. Her mahallede bir meydan oluşturma gayretimizin ilkini İçmeler Mahallesi’nde gerçekleştiriyoruz. İstasyon ve Şifa Mahallesi’nde de meydan düzenlemesi yapacağız. Bundan sonra dönüşümle birlikte gelişen mahallelerde daha geniş meydanlar olacak şekilde şehrimizi, kentimizi, mahallemizi yeniden dizayn etmeye çalışacağız" dedi.
Tuzla'nın geçmişte 'Balıkçı Kasabası' olarak tanındığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Birlik ve beraberliğini en iyi şekilde ortaya koyan, yaşam standartını yükseltirken aynı zamanda hem ekoloji hem teknolojiyi dikkate alan bir kent olarak bütün çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 

Tuzla'yı Vizyon Projelerle İnşa Ediyoruz
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci de konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın vizyon projeleri ile Tuzla'nın yaşadığı gelişime dikkat çekti. Demirci, “Ne mutlu bizlere ki bu hizmet kervanı içerisinde yer alıyoruz. Şadi Bey'in başkanlığında vizyon projeleri ile yeni Tuzla’yı inşa etmeye çalışıyoruz. Tuzla hızla değişiyor ve hızla gelişiyor. Başta Marina olmak üzere onlarca proje Tuzla'ya kazandırılıyor. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı'ya, Sayın Kaymakamımıza ve her zaman en kaliteli hizmete layık olan Tuzla halkına teşekkür ediyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içinde daha gelişmiş bir Tuzla ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Anlayış Farkı ve Kalitenin Göstergesi 
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Dünyada bir çok şehir tarihsel özelliği, güzelliği yanında meydanlarıyla da bahsedilir. O şehirden bahsedildiğinde o meydandan da bahsederseniz, o şekilde anlaşılır. Bugün Tuzla'da bir besmele ile bunun ilk adımını görüyoruz. Bu açılış aslında hizmette bir tık öteye gittiğinin, anlayış farkının, kalite göstergesinin yansımasıdır. Hizmet standartları ve beklentileri yükseliyor ama bunu karşılayacak güç, beceri ve anlayış da mevcut. Apartman dairesinde yaşayan biri için balkon ne ifade ediyorsa bu meydanlar da o mahalle için onu ifade ediyor. Vatandaşlarımızın huzur içerisinde oturup dinleneceği, çocuklarını ve torunlarını gezdirebileceği güzel bir mekân oluşmuş. Belediye Başkanımızı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
Tuzla Müftüsü Aşır Durgun'un okuduğu duanın ardından meydanın açılış kurdelası protokol tarafından kesildi.

İçmeler Meydanı Düzenleme Projesi Kapsamında Yapılanlar
Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İçmeler Mahallesi’nde Mustafa Kuru Parkı’nın daha önce 850 m2 olan aktif kullanım alanını 1800 m2’ye çıkarıp yaklaşık 1000 kişinin aynı anda faaliyet, sosyal etkinlik, eğlence vs. düzenleyeceği bir alan haline getirdi. Meydana 28 boylu ağaç ve 100 adet çalı dikilerek yeşil alan miktarı arttırıldı. Meydanda ruhsal dinginlik vermek ve görsel şov izlenimi sağlamak amacıyla kuru havuz yapıldı. Meydanda 300 m2’lik alana çocuk oyun grubu kuruldu. Tarihi ve modern yapı donanımları ile dizayn edilen meydanda ergonomik bir yapı oluşturuldu, fonksiyonel malzemeler kullanıldı. Meydan, 360 derecelik görüş açısıyla ferah bir görüntü kazandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113