• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

İade ettiniz ettiniz etmezseniz...

İade ettiniz ettiniz etmezseniz...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'cüleri Türkiye'ye iade etmeyen ülkelere resti çekti. Erdoğan, "Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde men dakka dukka" dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ üyeleri ile darbeci askerleri Türkiye'ye iade etmeyen ülkelere çok sert ifadelerle yüklendi.

Teröristleri iade etmeyen ülkelere 'kısasa kısas' resti çeken Erdoğan, "Bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Alçak FETÖ’ye, arkasındaki kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı, Ankara, İstanbul… Ve bu duruşmalarla birlikte bizler tabi bütün şehitlerimizin ailelerine, gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla bir defa hakların iade-i itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bu ülkeleri korumaya çalışan ülkelere, bu yargı kararlarını önlerine koyacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1044 gün sonra bugün ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

 

MEN DAKKA DUKKA!

Şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Diyorum ki, eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız.

Terörle mücadele edeceksek, bizler sizden bizim ülkemize ait, ki bunları vatandaşlıktan çıkaracağız, bunları da süratle iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde “men dakka dukka” biz de bunları yaparız."

MEN DAKKA DUKKA NE DEMEK?

Eden bulur anlamına gelen bir söz. Bugün benim başıma gelen musibet, yarın senin de başına gelebilir anlamında kullanılan Arapça atasözü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113