• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Hülya Gedik, " Dijital dönüşüm kaçınılmazdır"

Hülya Gedik, " Dijital dönüşüm kaçınılmazdır"
Hülya Gedik, “Önümüzdeki Süreçte Rekabette Geri Kalmamak ve Dijital Dünya ile Entegrasyon için Dijital Dönüşüm Kaçınılmazdır”

2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi: Sanayi 4.0 – Üretimde Dijitalleşme“   15 - 16 Mart 2017 tarihlerinde Le Meridien İstanbul Etiler'de gerçekleştirildi.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’in açılış konuşması ile başlayan zirve iki ülkeden yenilikçi ve üretici şirketlerin, kurum ve kuruluşların kıdemli yöneticileri, sanayicileri ve bilim insanlarını üretim sanayinde dijitalleşme konularının tartışılması ve kalıcı işbirliklerinin kurulması noktasında bir araya getirdi.

Otomotiv, makine, kimya, yenilenebilir enerji, elektrik, tıbbi ve otomasyon teknolojileri gibi farklı sektörlerden “Sanayi 4.0” alanında çalışmalar yürüten yenilikçi ve teknoloji ağırlıklı uluslararası firmaların alanında uzman CEO ve genel müdürleri ile uluslararası satış, iş geliştirme ve Ar-Ge´den sorumlu üst düzey yöneticileri zirvede AR-GE ortaklıklarının kurulması,  yatırım olanakları ve sürdürülebilir inovasyon işbirliklerinin arttırılması konularını tartıştılar. 

Bu seneki zirvenin açılış konuşmasını yapan Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Türk-Alman endüstriyel ilişkilerinin köklü geçmişini hatırlatarak başladığı konuşmasında 4. Endüstri Devrimi: Sanayi 4,0, dijital dönüşüm ve yakın gelecekteki etkileri üzerine görüşlerini sundu.

55555.jpg

İnsanlığın kapsamı ve karışıklığı bakımından daha öncekilerle karşılaştırılamayacak ölçüde bir teknolojik devrimin başlangıcında olduğunu belirten Hülya Gedik, önümüzdeki süreçte tüm sektörleri etkileyecek yeni iş  ve çalışma modelleri ortaya çıkacağını ve bu modellerin daha hızlı, insanüstü iş ve çalışma süreçlerini de beraberinde getireceğini söyledi.

Rekabette geri kalmamak ve dijital dünya ile uyum içinde olabilmek için dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirten Hülya Gedik, şu an en önemli gündem maddelerinin “dijital dönüşümü” 54 yıldır faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin tüm departmanlarındaki iş süreçlerine uygulayabilmek olduğunu söyledi. Akademik kısımda ise İstanbul Gedik Üniversitesi’nde “Dijital Dönüşüm Merkezi” kuracaklarına değinen Hülya Gedik, bu konuda bilgi almak isteyen sanayi veya hizmet kolundaki şirketlere bu iş süreçlerini anlatma ve hazırlamada rehberlik yapacaklarını söyledi. 

Zirve kapsamında katılımcılara dağıtılan, İstanbul Gedik Üniversitesi yayınlarından çıkan John Markoff ‘un Sevgi Dolu Makineler adlı kitabına da değinen Hülya Gedik “4. Sanayi Devrimi ile birlikte artık “ dijital çağı “ konuşuyoruz. İletişimimiz, pratik ve taşınabilir olmasından  dolayı  akıllı telefonlara dönüşmüş vaziyettedir. İş hayatımızda da  her alanda dijitalleşmeye doğru dönüşüm yaşamaktayız” diyerek dijitalleşmenin firmaların iş yapış şekilleri ve organizasyonlarında önemli değişimler yaratacağının altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113