• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Helin öldürülmeden önce bu mesajı paylaşmış! Katili Mustafa Yetgin tutuklandı

Helin öldürülmeden önce bu mesajı paylaşmış! Katili Mustafa Yetgin tutuklandı
Pendik'te pompalı tüfekle ateş ederek bir kız öğrencinin ölümüne, iki erkek öğrencinin de yaralanmasına neden olan 21 yaşındaki Mustafa Y., “Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Helin Palandöken'in sosyal medya hesabından, “Gizli bir platonik sapığım var sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Pendik’te Güzelyalı Tren İstasyonu dün dehşete sahne oldu. İstasyona pompalı tüfekle gelen Mustafa Yetgin (21) burada gördüğü, okuldan çıkan 1’i kız 3 öğrencinin üzerine ateş açtı. Vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Ama vurulan öğrencilerden 17 yaşındaki Helin Palandöken öldü.

Helin öldürülmeden önce bu mesajı paylaşmış! Katili Mustafa Yetgin tutuklandı

Olay sonrası kaçarak Pendik Güzelyalı Anadolu Lisesi’ne saklanan saldırgan, kendisini takip eden polislerin okula girdiğini görünce, bir pencerenin camını kırarak aldığı cam parçalarıyla bileklerini kesti. ,

Mobil Okul Timleri, katili kısa sürede yakaladı. Yaralanan öğrenciler Cemil Y. ve Deniz M. ise hastanede tedaviye alındı.

Saldırganın bir süredir peşinde olduğu genç kızı, okul çıkışlarında takip ettiği öne sürüldü. Katilin ilk ifadesinde, öldürme gerekçesi olarak da kıskançlığı öne sürdüğü belirtildi.

Helin öldürülmeden önce bu mesajı paylaşmış! Katili Mustafa Yetgin tutuklandı

Öte yandan öldürülen Helin Palandöken’in 18 Eylül’de Twitter’da “Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıktı.

Helin öldürülmeden önce bu mesajı paylaşmış! Katili Mustafa Yetgin tutuklandı POLİS SORGUSUNDA KONUŞMADI
Adliyeye sevk edilen Mustafa Yetgin, poliste susma hakkını kullandı. İntihar etmek isterken MOT timleri tarafından yakalanıp hastaneye götürülen ve tedavisinin ardından Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne götürülerek sorgulanan Yetgin soruları cevapsız bıraktı.

Polis yaptığı araştırmada, Mustafa Yetgin'in olaydan 3 gün önce pompalı tüfeği Tuzla’da bir av bayisinden olayı gerçekleştirmek için aldığını belirledi.

TUTUKLANDI
Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Mustafa Y'nin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli Mustafa Y'nin hakimlik sorgusunda, "Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeğiyle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlayamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim." dediği öğrenildi.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA
Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'in Mustafa Y. tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturmada Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri iki kişiyi daha gözaltına alındı. Mustafa Y'yi aracıyla olay yerine getiren arkadaşı H.C ve olayda kullanılan silahı satan av bayii gözaltında…

İnternethaber

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113