• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Gülenay Kalkan fenalaştı gözyaşları sel oldu

Gülenay Kalkan fenalaştı gözyaşları sel oldu
Tiyatro oyuncusu Tarık Ünlüoğlu'nun cenaze töreninde eşi Gülenay Kalkan fenalaştı. Cenaze törenine katılan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ise tabutunu öptü.

61 yaşında yaşadığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta sanatçı için ilk tören İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Törende tabut başında görülen Gülenay Kalkan, zor anlar yaşadı.

Törene Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Tamer Karadağlı, Ata Demirer, Demet  Akbağ, Can Gürzap, Zafer Algöz, Altan Erkekli, Mehmet Aslantuğ, Oya Başar, Arzu Yanardağ ve Melek Baykal gibi birçok ünlü isim katılırken, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’da usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İlker Başbuğ tabutu öptü sözleri yürekleri dağladı:

Cenaze törenine katılanlar arasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da vardı. Tarık Ünlüoğlu'nun tabutunu öpen Başbuğ törende yaptığı konuşmada, "Hepimizin başı sağ olsun. Her şeyden evvel bir dost, bir arkadaş. Kendisini adeta kardeşim gibi hissettim. Sevgili Tarık, çok büyük bir sanatçı. Devlet tiyatrolarından geliyor. Birçok filme, tiyatro oyunlarına kahramanlık etti. Tarık erken gitti. Üzüntümüz büyük. Büyük bir kayıp. Bence boşluğu hemen doldurulamayacak bir sanatçı. Üzüntüm büyük. Her şeyden evvel, kardeşimi kaybettim diyeyim. Tarıkcığım gidiyorsun ama aramızdasın" dedi.

Cenazede töreninde gözyaşları sel olurken, usta sanatçının eski rol arkadaşları ve tanıdıkları kısa açıklamalar yapıp üzüntülerini dile getirdi. İşte bazı ünlü isimlerin usta sanatçı için son sözleri...

Tarık Ünlüoğlu'na son veda

Zafer Algöz: Tarık Abi bulunduğu yere enerji veren bir adamdı. Ani seyahat kararları alırdı. Sabah karşı 3'te beni arardı. 'Zafer hazırlan gidiyoruz', 'Nereye gidiyoruz', 'Fransa'ya'... Çok komik küser, çok güzel barışırdı.

Can Gürzap: Tarık bir terapiydi. Tarık benim dostumdu. Bana karşı vefalı ve dürüsttü. İyi ahlak sahibiydi. İyi oyuncuydu. İyi insandı. Tarık gezmeyi çok severdi. Aklına estiği an Gülenay ile gezerlerdi. Herkes gıpta ederdi. Onun için o yukarıdaki yıldızlardan birinde duramaz. O sürekli bizim üstümüzde dolaşacak. Hepimizin başı sağ olsun.


Tamer Karadağlı: Bana çok şey kattı. Eminim bir çok insana çok şey katmıştır. 30 küsür yıldır tanıyorum. Bu kadar koyacağını tahmin etmemiştim. Mekanı cennet olsun. İnşallah biz gittiğimizde arkamızdan Tarık Abi gibi güzel konuşulur. Adamın gidişi bile klas oldu.
Oya Başar: "Tarık orada yatan sen misin? Sen olduğuna inanamıyorum. O kadar iyi bir insandı ki, canımdı. Dostumdu. Çok küser çok barışırdı. 'Ben kinci değilim' derdi. 'Ben kinci değilim, kızarım geçer!' Bizim için hep yaşayacak."
Mehmet Aslantuğ: Tarık Abi sahiden şöyleyen bir insandır, uyandığınızda güne başladığınızda 'yanımda kim olsa 'diye düşündüğünüzde aklınıza gelecek 3 isimden biridir. Gece iyi geceler diyerek ayrılmak istediğiniz çok nadir ama çok nadir insanlardandır. Hepimizin başı sağ olsun.
Selçuk Yöntem: Benim 47 yıllık dostumdu. Cenazelerde çok gülerdik. Çok küstük, çok barıştık. Hepsi çok ilginçti. Çok dominant bir karakterdir. Masayı terk etmesi istenmeyen karakterdir. Ben konuşma yaparken, 'hüzünlenmeyeceğim' diye söz verdim.
- Eski bir anımızı anlatayım. Ankara'da bir cenazedeyiz. Dolmuşlar var o zaman. Ben bir arkadaşımla bindim, o da başka bir arkadaşıyla bindi. Yanımdaki arkadaşı tanıyordu. Dolmuş şoförüne para uzattı. Beni göstererek 'Beyefendi hariç 3 kişi alır mısınız?' dedi. Ben gülmeye başladım. Barıştık.
Törende sahneye yansıtılan ekranda Tarık Ünlüoğlu'nun canlandırdığı bazı karakterlere yer verilirken, eşi de fotoğraflarda yer aldı.
Eşi Gülenay Kalkan'ın ölüm ilanı
Vefat haberinin ardından sanat ve siyaset camiası Tarık Ünlüoğlu'na başsağlığı mesajı yağdırırken, usta sanatçının eşi gazetelere ilan vererek eşine bir veda mesajı gönderdi. Gülenay Kalkan, vedasında şu sözlere yer verdi;

Acı kaybım
Tarık'ım, can yoldaşım,
Bir masal yaşadım seninle...
Tadı kaldı dilimde...
Güle güle sevgilim
GÜLENAY'IN

Kaynak:İnternethaber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113