• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Gedik Üniversitesi'nde Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinlikleri

Gedik Üniversitesi'nde Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinlikleri
İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı işbirliğinde Pendik Dolayoba Spor Tesislerinde Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.
​İstanbul Gedik Üniversitesi Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinlikleri, System.String[]

Otizm hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, otizmli bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 4-24 yaş arası otizmli çocuk ve gençler  İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve  Kaynarca  Şevket Sabancı Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Aileler ve çocukların yoğun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmaları Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı  Hülya Gedik ,  İstanbul Gedik Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer ve  Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın tarafından gerçekleştirildi. Konuşmacılar otizm konusunda farkındalık çalışmalarının önemine değinerek lise öğrencilerinin otizmli öğrencilerle birlikte fiziksel aktiviteye katılımlarının önyargıların yıkılması ve olumlu tutum gelişimi üzerindeki yararlarını vurguladılar.

 

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Bütünleşik Fiziksel Aktivite Programı ile otizmli çocuk ve gençler doyasıya eğlenirken, ebeveynler "Otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılım sürecinde eğitimin rolü, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri" konulu çalıştayda birbirleriyle bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113