• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

FETÖ'ye en büyük operasyon kimler gözaltında?

FETÖ'ye en büyük operasyon kimler gözaltında?
TÜRKİYE şimdiye kadar ki en büyük FETÖ operasyonlarından birini yaptı. Bugün 81 ilde 1.013 kişi gözaltına alındı.

Büyük FETÖ temizliğine 8 bin 500 polis katıldı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün mahrem imamları, öğretmenler, üst düzey emniyet mensupları, askerler ve memurlar bulunuyor. Operasyonu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı.. Savcılık FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 şüpheli hakkında çalışma başlattı. Şüphelilerden bin 448'inin FETÖ'den tutuklu bulunduğu belirlendi. Hakkında gözaltı kararı alınan 3 bin 224 şüpheliden bin 13'ü yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. İşte 26 Nisan tarihli büyük Fetö temizliği;

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

İSTANBUL : 390 KİŞİ
Ankara merkezli operasyon kapsamında en büyük gözaltılar İstanbul'da oldu. Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

ADANA : 30 KİŞİ GÖZALTINDA
Adana'da aralarında daha önce meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen 35 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, meslekten ihraç edilen çok sayıda öğretmen ve adliye personelinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında? KONYA : 119 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI
Ankara merkezli operasyonun Konya ayağında, haklarında gözaltı kararı verilen 119 kişiyi yakalamak için bu sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 20 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden biri, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Çek kardeşim, aydınlık çıksın" dedi. Adreslerinde bulunamayanları yakalama çalışmaları sürüyor.FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

AKSARAY : 3 KİŞİ GÖZALTINDA
Ankara merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, Aksaray'da da 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda şüphelilerden biri de Ortaköy ilçesinde yakalandı. Bu şüphelinin evinde bulunan başka bir kişinin de kimlik beyanı sırasında çelişkili bilgiler vermesi üzerine polis ekipleri, araştırma yaptı. Sorgulamada, sahte kimlik kullandığı tespit edilen bu kişinin, daha önce Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen ve aranan firari 4. sınıf emniyet müdürü H.A. olduğu belirlendi.
Gözaltına alınan H.A'nın, işlemlerinin ardından Karaman'a sevk edileceği bildirildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında? SAMSUN : 25 KİŞİ GÖZALTINDA
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun merkez ile Çarşamba, Bafra, Terme, Ayvacık ve 19 Mayıs ilçelerinde 180 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgütün mahrem imamları yapılanmasında "emniyet imamı" olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlerden oluşan 25 şüpheli gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlıların dijital verilerine de el konuldu.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

ÇANKIRI - BURSA - ESKİŞEHİR- KÜTAHYA-BİLECEK
Çankırı'da 11 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyonlarda, Bursa'da 54, Balıkesir'de 26, Eskişehir'de 17, Kütahya'da 7, Bilecik'te 6, Çanakkale'de 3 ve Yalova'da 5 olmak üzere 118 şüpheli gözaltına alındı. Balıkesir'de 18, Eskişehir'de 9 kişinin arandığı, şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

TOKAT - ÇORUM- SİNOP- KASTAMONU- AMASYA
Tokat Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de 12 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Sinop'ta ise 5 kişi gözaltına alındı.
Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri de 4 kişiyi gözaltına aldı 8 kişi aranıyor. Amasya'da 5 kişi gözaltına alınırken, Kastamonu'dan da 6 gözaltı haberi geldi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

KAYSERİ MERKEZLİ GÖZALTILAR
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ'nün okullarından Akansu Koleji çalışanları ve bunlarla hareket ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kayseri, Eskişehir, Çorum, Mardin ve Ankara'da düzenlenen operasyonda, N.Ş, S.Y, Ö.I, S.C, Ö.K, S.Y, H.Ş, M.C, S.A, S.P, M.S, A.A, M.A.K, F.Ö, P.Ş. ve T.Ö. gözaltına alındı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 16 kişi, emniyete götürüldü. Firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

ZONGULDAK : 14 GÖZALTI
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik Zonguldak, Isparta, Osmaniye, Niğde, Ankara ve Kayseri'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü kadın 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında? SAKARYA-BOLU-ZONGULDAK-KOCAELİ-DÜZCE
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Sakarya, Bolu, Zonguldak, Kocaeli, Düzce, Karabük ve Bartın'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, çeşitli meslek gruplarından Sakarya'da 6, Zonguldak'ta 1, Kocaeli'de 18, Düzce'de 12 ve Bolu'da 2 şüpheli gözaltına alındı. Sakarya'da 14, Karabük'te 2, Düzce'de 7, Kocaeli'de 15 kişinin arandığı öğrenildi. Bu arada, hakkında gözaltı kararı verilen Kocaeli'de 46, Karabük'te 11 ve Düzce'de 22 kişinin daha önce FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunduğu belirtildi. Ayrıca hakkında gözaltı kararı verilen Kocaeli'deki 2 kişinin de daha önce etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest kaldığı bildirildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında?

MUĞLA : ÖĞRETMEN GÖZALTINDA
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Yatağan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, daha önce öğretmenlikten ihraç edilen Demet Ü. (40) evinde gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Öte yandan, şüphelinin feshedilen Aktif Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı olan eşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı ve bir süre önce tahliye edildiği öğrenildi.

FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında? KAYSERİ-SİVAS- YOZGAT
Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Kırıkkale, Niğde ve Yozgat'ta 82 şüpheli gözaltına alındı. Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da ise 39 kişi gözaltına alındı. Aksaray'da gözaltına alınan bir şüphelinin evinde, daha önce görevinden ihraç edilen ve aranan firari 4. sınıf emniyet müdürü sahte kimlikle yakalandı. Van'da 5, Bitlis'te 4 Muş'ta ise bir kişi gözaltına alındı. Edirne'de de 2 kişi gözaltına alındı.
FETÖ'nün iflahı kesildi! En büyük operasyon kimler gözaltında? DİYARBAKIR-BİNGÖL-MARDİN
Ankara merkezli Diyarbakır, Batman, Bingöl, Elazığ ve Mardin'de de yapıldı. Diyarbakır'da hakkında yakalama kararı çıkarılan 58 kişiden 13'ü gözaltına alındı, 28 kişi aranıyor. Geri kalan 17 kişinin ise başka dosyalardan tutuklu olduğu belirlendi. Mardin'de hakkında yakalama kararı bulunan 8 şüpheliden 6'ı gözaltına alındı, firari 2 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor. Elazığ'daki operasyonda 9, Batman'da 3 ve Bingöl'de 4 şüpheli yakalandı.

KAYNAK İNTERNETHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113