• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Fenerbahçe son ana kadar bırakmayacak!

Fenerbahçe son ana kadar bırakmayacak!
Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor'u ağırladı. Maça fırtına gibi başlayan Fenerbahçe ilk 14. dakikada bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı ve şampiyonluk yarışının içinde kaldı.

 Bu kritik mücadele sonrası da spor yazarları köşe yazılarında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.
KADIKÖY'DE KRİTİK GALİBİYET 
Sarı-lacivertli takım dün akşam Kadıköy'de küme düşme hattında bulunan rakibi Erzurumspor'u rahat yenerek zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe'nin gollerini 6. dakikada penaltıdan Sosa, 12. dakikada Valencia ve 14. dakikada Pelkas kaydetti. Erzurumspor'un golünü 81. dakikada Özgür sert attı. Mücadele sonrası ise spor yazarları bu mücadele için çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o yazılar...
RÜYA MI GÖRDÜM? - ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET) 
Akşam yemeğini yedim, oturuyorum. Sanki dalmışım, rüyada gibiyim... Fenerbahçe hiç alışık olmadığımız bir görüntüyle fırtına gibi esiyor, uçuyor, kaçıyor, golleri atıyor. Şaşırdım, şöyle bir silkelendim. Rüya falan görmüyorum, gerçekten Fenerbahçe‘yi izliyorum.Açıkçası şaşırdım. Koca bir sezon taraftarına işkence çektiren, sahada uyuyan, ekran başında uyutan Fenerbahçe ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir Fenerbahçe sahada...Emre Belözoğlu‘nu tebrik ederim. Çok kısa bir sürede Fenerbahçe‘yi futbol adına kötü alışkanlıklarının çoğundan kurtardığı ve radikal değişikliklere futbolcularını da inandırdığı için...-Fenerbahçe bıktırıcı yan paslarını, geri paslarını resmen toprağa gömmüş.-Emre Hoca, Sosa‘ya saha içi patronluğunu vermiş, Sosa‘yı Fenerbahçe ve futbolla barıştırmış...- Mert Hakan’da çok hızla gerçek futbol kimliğine dönüş var.-Fenerbahçe, “el freni” Gustavo‘nun kulübeye gitmesinden sonra çok hızlı hücuma çıkıyor.-Fenerbahçe‘de ilk defa yana değil, öne oynama isteği ve girişimleri var.-Gene ilk defa rakip savunmanın arkasına ve arasına müthiş toplar attılar.- İç sahada yenilmediği takım kalmayan Fenerbahçe, Emre Hoca ile birlikte bu hovardalığını bıraktı.

mansetete.jpg
'BİR HOCA ELİ' DEĞDİĞİ ÇARPICI BİÇİMDE BELLİ 
Bir özdeyiş var, “Alışkanlıklar paslı çiviye benzer, söküp atmak zordur” diye... Koca bir sezon futbolun yanlışlarıyla kol kola yaşayan Fenerbahçe‘nin, kısa sürede bu yanlışların büyük bir bölümünden kurtulması, ortada gerçek anlamda “bir hoca eli” değdiğini çarpıcı biçimde gösteriyor.Fenerbahçe‘de İrfan Can, rakip savunmanın arkasına fantastik paslar attı... Sosa attı, Mert Hakan attı... Valencia‘yı ve birbirlerini, rakip savunma arkasında çok kritik toplarla buluşturdular.Fenerbahçe 14 dakika içinde üç gol bulduktan sonra, orta alanda görsel paslaşmalar da yaptı. Bunu yapabilecek kalitedeki bir takım, koca bir sezonu nasıl ızdıraplar içinde geçirdi inanılır gibi değil...Erzurumspor ilk 15 dakikada üç yumrukla nakavt olduktan sonra epey bocaladı, ayakta durmakta zorlandı, daha sonra kendine geldi ve sonuca olmasa bile oyuna ortak oldu. Sıkça Fenerbahçe ceza alanı çevresinde görünmeye başladı.İşte bu dakikalarda Fenerbahçe‘nin defansif eksiklerinin halen devam ettiği çok açık ortaya çıktı. Orta alanda rakibi karşılayamadılar, özellikle Caner kanadından rakibi çok kaçırdılar. Oltan, iki stoper Tisserand ve Szalai‘den her hava topunu aldı.
SEZONUN EN İYİ FENERBAHÇESİ 
Fenerbahçe ikinci yarıyı top çevirerek, pas yaparak geçirmesine rağmen, Valencia fırsatları “leblebi” gibi harcamasa, üç gol daha, hatta fazlasını bulabilirdi.İlk yarıda rüya gibi bir Fenerbahçe izledik. Bu sezonun en iyi Fenerbahçesini... İkinci yarıda idare ettiler. Bu idare etmeye rağmen rekor sayıda gol kaçırdılar. Erzurumspor‘a da attığı golün dışında mutlak iki pozisyon verdiklerini de söylemeliyiz.Fenerbahçe‘nin bu sezon o kadar kötü maçlarını izledik ki, bu maçın o maçlarla oranlanması mümkün değil... Hatta ilk yarıdaki Fenerbahçe, tartışmasız bu sezonun en iyi Fenerbahçe’siydi...
MESUT BU FİZİKLE 11'DE OYNAMAMALI - ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH) 
aha 15'inci saniyede Valencia bomboş kaleci ile karşı karşıya kaldı. Golü atamadı ama pozisyonun devamında VAR'ın devreye girmesi ile penaltı verildi ve erken öne geçildi. Penaltıya hiç içim ısınmadı. Ardından yüksek tempolu bir ofansif anlayış, 14. dakikada 3. gol ve maç orada bitti. Sonrasında artan maç trafiğinden F.Bahçeli futbolculara biraz bıkkınlık gelmiş olacak ki oyunu rölantiye aldılar. Hücum presi bıraktılar. Zaten Ozan sağ bek oynadığından etkili bir pres beklenemezdi. Erzurum'un ise orta sahayı kolay geçip 3. bölgeye çok defa yaklaşsa da fazlasını yapacak gücü yoktu.İkinci devre de benzer tablodaydı. Sonuçta Fenerbahçe zaten beklendiği gibi üç puanı fiziki olarak yıpranmadan ve zorlanmadan kazandı.
'BELÖZOĞLU NE YAPMAK İSTİYOR?' 
Bu maç bir kere daha gösterdi ki; tam randımanlı olmasa da Valencia eldeki en iyi santrfor. Mesut Özil bir dünya yıldızı ama ona bugünkü fizik gücü ile Emre Belözoğlu'nun ilk 11'de görev vermesini doğru bulmuyorum. F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı tabi ki çok az. İkincilik ise bıçak sırtında. G.Saray'ın Beşiktaş derbisi var ama F.Bahçe'nin de Ankaragücü ve Kayserispor gibi kümede kalma mücadelesi veren iki takımla kritik deplasmanları var. Ben Belözoğlu'nu hep gereksiz yere arka arkaya çok oyuncu değiştirdiği için eleştirdim. Dün de aynı şeyleri yaptı. Erzurum'un golünden hemen sonraki Oltan'ın kafa vuruşunda fark 1'e inseydi son dakikalarda ne olacağı bilinmezdi. 86'da Gustavo'yu sokmakla acaba Belözoğlu ne yapmak istiyor?
DALDAKİ VE ELDEKİ KUŞ - ERCAN GÜVEN (MİLLİYET) 
Daldaki “şampiyonluk kuşuna” bakarken eldeki “ikincilik kuşunu” bırakmadı Fenerbahçe… Hatta biraz sıktı galiba Kadıköy’de!Maça öyle bir başladı ki ev sahibi, sanki sahada maç değil karnaval vardı.Bilinen baskı değildi bu… Adeta sanattı.Gol adamı Emrah’ı da bırakıp İstanbul’a gelmek zorunda kalan Erzurumspor, Fenerbahçe ile arasındaki teknik farkı bir tek şekilde kapatabilirdi; o da mücadeleydi.Erzurumspor mücadeleyi biraz abartıp açık oynayınca, tam tersine Fenerbahçe’nin yetenekli orta sahalardan kurulu öndeki beşlisine istemediği kadar alan açtı ve gol yağmuru başladı.Mesut topu özlemişti. Kanatlara geçince hem ortadaki ağır markajdan kurtuldu hem de İrfan Can’ı rahatlattı. Gezgin Mert Hakan ve içeri girmekte becerili Pelkas arkadaki top ustası Sosa’dan gelen paslarla Erzurumspor kalesini hallaç pamuğuna çevirdi ve 14 dakikada üç gol attı.Ardından rölantiye aldı Fenerbahçe. Bir yandan aktif dinlenirken bir yandan da futbolun fantastik yönüyle ilişkili paslaşmalara, aksiyonlara, akıl oyunlarına başladı.Maçın gollü, sanatlı bölümlerini tamamladıktan sonraki Fenerbahçe ne mi oldu?“Eskisi gibi”!
'HARUN VARKEN OFSAYT DEĞİLSE KESİN PENALTI OLUR' 
İkinci devre, kulübesi çok güçlü olmasa da Yılmaz Vural adeta isyan eder gibi futbolcu değiştirmeye yüklendi ve bu taze kanla Erzurumspor Fenerbahçe kalesi çevresinde top dolaştırmaya, kaleyi yoklamaya başladı.Ancak Fenerbahçe’nin daha oynayacağı kartlar vardı.Emre Belözoğlu Caner, Mert Hakan ve Mesut Özil’i kenara aldı, Novak, Samatta, Osayi’i sahaya sürdü… “Ya gol arayışını sürdür bıraktığın boşlukta biz gol atalım ya da savunmaya ağırlık ver farkı koruyalım” dedi rakibe.Emre Belözoğlu Caner, Mert Hakan ve Mesut Özil’i kenara aldı, Novak, Samatta, Osayi’i sahaya sürdü… “Ya gol arayışını sürdür bıraktığın boşlukta biz gol atalım ya da savunmaya ağırlık ver farkı koruyalım” dedi rakibe.Erzurumspor çekinmeyince, maç Rus Ruleti haline geldi. İlginçtir; her iki takımın kaçırdığı pozisyonlar ve Erzurumspor’un attığı golün zamanlaması da istatistiklerde Erzurum’un düşüşe geçtiği son çeyrekte. Fenerbahçe top tutan adamları çıkarınca organize olamıyor. Onlar sahadayken de ancak rakip izin verirse güzel oynuyor.Bir de Harun’un patentini alması gereken klasik penaltısı ve ofsayt nedeniyle iptali var tabi. “Harun oynarken rakip topla ceza alanına giriyorsa ve ofsayt değilse kesin penaltı olur” diye bir kural var artık. Kaynak:Milliyet

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113