• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Erdoğan'ın "kulağına gelenler" neler? Yurtdışına kimler para kaçırıyor?

Erdoğan'ın "kulağına gelenler" neler? Yurtdışına kimler para kaçırıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı işadamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gibi gayretleri olduğunu duyuyorum" dedi. Sabah yazarı Melih Altınok, yurtdışına paraların nasıl kaçırıldığını tek tek anlattı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı işadamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gibi gayretleri olduğunu duyuyorum. Buna kesinlikle izin vermeyin. Bu ihaneti vataniyedir" demiş ve bu sözler gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kulağına gelen" bilgiler nelerdi? Kimler paralarını yurtdışına kaçırıyordu?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Erdoğan'ın kulağına gelenler"i yazdı. Sadece FETÖ'cülerin değil asıl "Bu çetenin bir başka versiyonu olanlar"ın hala işbaşında olduklarını ifade eden Melih Altınok, "Onlar da gözümüzün içine baka baka cebimize soktukları hortumları yurtdışına akıtıyorlar. Burada palazlanıp geleceğini başka yerde kuran pek sayın kimi zenginlerimizden ve işadamlarımızdan bahsediyorum" dedi.

'VARLIK YÖNETİMİ DANIŞMANI' MASKELİ SİMSARLAR

"Cumhurbaşkanı kendisine gelen 'sinyallerin' ve 'duyumların' ne olduğunu açıklamadı. Ancak bu konuda tahminde bulunmak zor değil" diyen Melih Altınok, "Şöyle ki, son dönemde piyasadaki 'varlık yönetimi' danışmanlarının sayısı hızla arttı. Çoğu yabancı olan bu simsarlar, Türkiye'de kazandıkları nakdî varlık ya da taşınmazları geleceklerini planladıkları yabancı ülkelere taşımak isteyenlere yol gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan flaş sözler: Bazı iş adamları...

PARALAR YURTDIŞINA NASIL KAÇIRILIYOR?

Bu simsarların yabancı ülkelere para kaçırma konusunda iki yöntemi olduğunu belirten Melih Altınok o yöntemleri de şöyle açıkladı:

- Eğer nakdiniz varsa, komisyon karşılığında İsviçre bankalarına güvenilir aracılar vasıtasıyla paranızı taşıyorlar. Trafiğin izini sürmek de hiç kolay olmuyor.

- Türkiye'deki taşınmazlar ise teminat gösterilerek yurtdışına kaçırılıyor. Herhangi bir ülkede uyduruk bir şirket kuruluyor. Ardından Türkiye'deki taşınmazlar teminat gösterilip krediler alınıyor. Ve paralar bu şirketlere aktarılıyor. Tabii tüm kredi riski bizim bankalara, yani vatandaşa yükleniyor.

HANGİ HOLDİNG NE KADAR PARASINI YURTDIŞINDA TUTUYOR?

Altınok yazısını da şöyle bitirdi: "Halkın büyüttüğü holdinglerimiz arasında, varlıklarının ne kadarını ülkelerinde tuttuğunu açıklayacak babayiğitler var mı? Bir açıklasalar da öğrensek, kimden alışveriş yaptığımızı."

İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113