• BIST 9548.09
  • Altın 2491.946
  • Dolar 32.5005
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Erdoğan'dan dünyaya harekat resti: Açık söylüyorum...

Erdoğan'dan dünyaya harekat resti: Açık söylüyorum...
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi toplantısında konuştu.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'nin varlığını kabul etmeyenlere yönelik "Niye güçlenen bir Türkiye'ye karşı bu adımı atıyorsunuz. Açık söylüyorum, İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Azerbaycan'da çok önemli açıklamalarda bulundu.

3 BİN 500 DEAŞ'LIYI TEMİZLEDİK

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın yan unsurları durumdaki PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve gerçek sahiplerine teslim etmek istiyoruz. El Bab'da yaptık. DEAŞ'tan temizledik. 3 bin 500 DEAŞ'lıyı temizledik.  Cerablus'ta şimdi türkler mi var, gerçek sahipleri var. Avrupa, Arap Ligi bunları görmüyor mu? Bu Arap Ligi Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar değil mi? Şimdi bu operasyon nedeniyle Suriye'yi yeniden Arap Ligi'ne almayı planlıyor.

TÜRKİYE ARALIKSIZ 40 YILDIR TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE EDİYOR

Nerede olursa olsun dünyanın hiçbir ülkesi terör tehdidinde azade değildir. Ancak bizler terör tehdidine daha fazla maruz kalıyoruz. Türkiye aralıksız 40 yıldır terör örgütleri ile mücadele ediyor. Dünyanın en kalleş terör örgütleriyle mücadele etmiş bir milletiz.

DÜYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE TERÖR ÖRGÜTÜNE 30 BİN TIR SİLAH YARDIMI YAPTILAR

DEAŞ ile mücadele bahanesiyle soykırımcı bir terör örgütünün 30 bin TIR silah yardımıyla donatıldığını gördük. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oldu. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan ekonomik yaptırımlara kadar her türlü tehditle karşı karşıya kaldık.

Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye'nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Bab'da yaptık 3 bin 500 terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdik. Dünya bunu görmüyor.

NE ZAMANDAN BERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ NATO ÜYESİNE KARŞI SAVUNULUR HALE GELDİ?

Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ay Arap Birliği sen bunu görmüyor musun? Türkiye NATO'nun üyesi mi? Üyesi… Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi. Dün basın toplantısında onu söyledim. Dedim 'Siz bu terör örgütlerini NATO'ya aldınız da benim mi haberim olmadı.' Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir.?

AÇIK SÖYLÜYORUM: VAZGEÇMEYECEĞİZ

Orada kimin resimleri var? Terörist başının resimleri var. İşte ispat bunlar, hala onlar PKK değil diyor. Siz inadına bunu yapıyorsunuz. Niye güçlenen bir Türkiye'ye karşı bu adımı atıyorsunuz. Açık söylüyorum, İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin.

550'NİN ÜZERİNDE TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

550'nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. 26'sı yaralı durumda, 24'ü de teslim olmuş durumda. Barış Pınarı Harekatı'nın Kürtleri hedef aldığı iddiası yalan, bühtan ve iftiradır. Bizim işimiz teröristlerledir. Benim partimin Kürt milletvekili sayısı 50'dir. Biz Kürt Arap ayırt etmedik, herkesi misafir ediyoruz ülkemizde.

Erdoğan'ın konuşmasından bir kareErdoğan'ın konuşmasından bir kare

Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığı kurtulmadan ne Suriye ne de Türkiye huzura kavuşacaktır.

4 milyon Suriyeli için yapılan yardım ortada… Ben çağrımızı yine yapıyorum. Bu süreçte uluslararası toplumdan beklediğimiz desteği alamadık. Hadi buyurun orada da sizi görelim bugüne kadar verdikleri sözlerin hiç birini tutmadılar. Türkiye artık sabrının sonuna gelmiştir. Bizzat batılı ülkeler tarafından bu terör örgütü meşrulaştırılmaya çalışıldı.

BAŞLADIĞIMIZ İŞİ MUTLAKA BİTİRECEĞİZ

Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile en az Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati öneme sahip bir adım atmıştır. Açık söylüyorum başladığımız işi muhakkak bitireceğiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Biz de nihai zafere ulaşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113