• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Erdoğan: Tehlike çığ gibi üzerimize geliyor!

Erdoğan: Tehlike çığ gibi üzerimize geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde teknolojinin nasıl yanlış kullanıldığını anlattı. Erdoğan ''hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi giderek hayattan koparıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde teknolojinin nasıl yanlış kullanıldığını anlattı. Erdoğan ''hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi giderek hayattan koparıyor. Tehlike tıpkı dağdan kopan bir çığ gibi üzerimize geliyor'' dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel'de Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuştu.

Günümüzde teknolojiinin yanlış kullanıldığına dikkat çeken Erdoğan Mekke’de insanların ibadetle meşgul olmak yerine telefonla vakit geçirdiğinden dert yakındı.

Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi giderek hayattan koparıyor diyen Erdoğan büyük tehlikiye dikka çekti ''tehlike tıpkı dağdan kopan bir çığ gibi üzerimize geliyor'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

TEHLİKE ÇIĞ GİBİ ÜZERİMİZE GELİYOR

Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi giderek hayattan koparıyor. Bunu eli kolu bağlı izleyemeyiz. Diğer ülkelere göre daha iyiyiz ama tehlike tıpkı dağdan kopan bir çığ gibi üzerimize geliyor.

İSTİKBALİMİZ TEHDİT ALTINDA

Harekete geçmediğimiz her gün sıkıntımız büyüyecektir. İstikbalimiz tehdit altındadır. Türkiye olarak diğer ülkelere nazaran daha iyi konumda olduğumuzu söyleyebiliriz.

ŞİMDİ ASIL TEHLİKEYE GELİYORUM

Medyada oyun oynarken klavye başında ölen çocukların acı hikayeleriyle daha sık karşılaşmaya başladık. Şimdi asıl tehlikeye geleceğim. Cep telefonuyla öz çekim yaparken düşen… Bak hep gülmeye başladınız.. Kaza yapan, sakatlanan, hatta vefat eden insanlara dair haberleri, kimi zaman tebessüm ederek kimi zaman yüreğimiz parçalanarak takip ediyoruz. Son model telefonu alamadığı için strese giren, suç işleyen kişilere rastlıyoruz.

MEKKKE'DE BİLE İBADET YERİNE TELEFONLA VAKİT GEÇİRİYORLAR

Araç kullanırken gözlerini telefon ekranından ayırmayan milyonlarca insan olduğunu biliyoruz. Dost meclisindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke’de Beytullah’ta, Medine’de dahi insanlar, ibadetle meşgul olmak yerine telefonla vakit geçiriyor.

BİZİM YENİLİKLERLE SORUNUMUZ YOK

Kağıt, barut, pusula, ilaç, elektrik, telefon gibi binlerce icat bugün hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Bazı ülkelerde teknolojiyi toptan reddeden akımlar ortaya çıkmıştır. Bize göre asıl mesele teknolojiyi nasıl algıladığınızdır. Bizim yenilikle sorunumuz yoktur olamaz.

Bazı ülkelerde teknolojiyi toptan reddeden akımlar ortaya çıkmıştır.  Amerika'da Amishler gibi hayatında teknoloji dondurmuş topluluklara evsahipliği yapıyor. İnsanın olduğu her yerde bu tür farklı yaklaşımların görülmesi gayet tabiidir.

KİTLE İMHA SİLAHLARI ÇIKTI, İNSANLIK BİTTİ

Bize göre asıl mesele teknolojiyi nasıl algıladığınızdır. Bizim yenilikle sorunumuz yoktur olamaz. Bu açıdan biz modern tabirle teknofobik insanlar değiliz.  Asıl karşı olmamız gereken atom bombasının kendisi kadar onu masum insanlar üzerinde kullanmayı düşünen zihniyet olmalıdır. Modern teknolojinin ürünü olan kitle imha silahları çıktı, insanlık bitti.

ATOM BOMBASINI İNSANLAR ÜZERİNDE KULLANMAYI MEŞRU GÖREN ZİHNİYET

Her buluşun arkasında ona hayat veren bir zihniyet ve dünya algısı vardır.  Müslümanların atom bombası, nükleer füzeler gibi silahlara öncülük etmemelerinin temel sebebi geri kalmışlık olamaz. Bu tarz bir teknoloji her şeyden önce Müslümanların zihin yapısına, hayata, insana bakışlarına aykırıdır. Bizim asıl karşı olmamız gereken atom bombasının kendisi kadar, atom bombasını insanlar üzerinde kullanmayı meşru gören zihniyettir.

BU BİR ZİHNİ BAĞIMLILIKTIR

Bugün nükleer başlıkları veya silahları yasaklama anlayışını savunan zihniyetlere baktığınız zaman, bir tanesinde 15-16 bin nükleer başlık var, bir diğerinde 12 bin 500 nükleer başlık var.  Ama diyor ki “sen yapamazsın” E sen de var? Felaket, istediğin anda istediğin yerde buna sahip olacaksın ama diğerlerine diyeceksin sen yapamazsın. Hemen parmak sallamaya başlıyorlar. İşte sıkıntı burada, bu da bir bağımlılık. Buna da ben bir isim koyayım, bu da bir zihni bağımlılıktır. Bundan 4 asır önce Koçyiğit Köroğlu ne dedi? “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu” demişti. Biz de bugün diyoruz ki, “Modern teknolojinin ürünü olan kitle imha silahı çıktı, insanlık bitti.

İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113