• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü hakkında ilk kez konuştu

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü hakkında ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası İstanbul'a yürüyüş başlatan Kılıçdaroğlu için "Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın. Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek böyle bir işe başlamak doğru değil." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen TİM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın gündeminde Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü vardı. CHP liderinin gündeme oturan eylemiyle ilgili ilk kez konuşan Erdoğan şunları söyledi:
 

YOLLAR YÜRÜNMEKLE AŞINMAZ
"Eğer bir olursak, beraber olursak Türkiye'yi kimse bölemez. Bizim hukuka saygımız, anayasamız var. Ama diğer taraftan da anayasayı ayaklar altına alarak vatandaşı sokağa dökmek, ne milletin yararınadır ne bizim. Yollar yürünmekle aşınmaz.

Sivil toplum kuruluşlarının, yargının bu zatla ilgili kararlara destek veriyor gibi, yargının 138'inci maddesini ayaklar altına alıyor olması. Ürkeklik, yargıya baskı adaleti getirmez. Elinde 'adalet' yazılı pankartla dolaşmak adaleti getirmez. Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara.

Acaba başında bulunduğun kurumda ne kadar adalet var. Biz bir şeyi konuşuyoruz, yasama yürütme yargı. Bu üç kurumun birbiriyle dayanışması çok önemli. Eğer bu kuvvetler ayrılığına biz saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşları saygı duymazsa olmaz.
YARGI YARIN SİZİ DE BİR YERE ÇAĞIRIRSA ŞAŞMAYIN

Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın. Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek böyle bir işe başlamak doğru değil.
 

O GECE NEYİN ÜZERİNE ÇIKTIĞI BELLİ OLMUŞTUR
15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bu defa 'ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum' derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113