• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Erdoğan istedi AK Parti'de ilk o başkan istifa etti

Erdoğan istedi AK Parti'de ilk o başkan istifa etti
Erdoğan'ın değişim istemesinin ardından AK Parti'den ilk istifa haberi geldi. Referandumda istenen sonucu çıkaramayan Ağrı'da İl Başkanı Kemal Atmaca partiden istifa ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye ve teşkilatlarda metal yorgunluğu sebebiyle yenilik istemesinin ardından partide ilk istifa haberi geldi. AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca kongrede aday olmayacağını açıklayarak görevinden istifa etti.

Yeniden aday olmayacağını açıklayan Atmaca, 'Siyaset yapılabilecek en doğru limanın AK Parti' olduğunu ifade etti. Atmaca, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü AK Parti Ağrı İl Başkanlığı görevini bugünden itibaren bıraktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'metal yorgunluk' mesajı ile değişim istediğinin sinyalini açıkça vermişti. O sinyali alarak istifa eden ilk isim Ağrı il başkanı oldu. Ağrı'da referandumda yüzde 56.9 oranında HAYIR oyu çıkmıştı. Şimdi gözler HAYIR oylarının yüksek olduğu diğer il ve ilçelere döndü.

Şerefli davanın neferi olarak bu davaya katkı sunmaya gayret gösterdiğini belirten Atmaca, "Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına gelmesiyle yeni bir süreç başladı. Bu süreçte birtakım değişiklikler elzem görüldü. Bu değişikliklerden bir tanesi de Ağrı oldu." dedi.

KONGREDE ADAY OLMAYACAK

 

Kongrede aday olmayacağını da ifade eden Atmaca, şöyle konuştu:

"Partimiz Türkiye genelinde kongre sürecine girdi. Bundan sonra ilçeler ile ilgili kongreler yapılacak. Bu kongre sürecinde Ağrı'da yeni atanacak olan il başkanı arkadaşımız göreve devam edecek. 2 yıl önce hiçbir şeye talip olmadan genel merkezin davetiyle bu görev bize verildi. Bu süreçte herhangi bir harama, yolsuzluk, rüşvete ve hırsızlığa rıza göstermeden şerefimizle bu işi devam ettirdik. Allah'a hamdolsun yine şeref ve itibarımızla bu işten feragat ediyoruz."

"AK PARTİ SİYASET YAPILABİLECEK EN DOĞRU LİMANDIR"

Atmaca, bundan sonra hiçbir şekilde siyaset yapmayacağını ve kendisine bu yönde gelecek olan hiçbir teklifi de değerlendirmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"AK Parti, siyaset yapılabilecek en doğru limandır. Artık sadece vakıf ve hayır işlerinde hayatımızı devam ettireceğiz. Çünkü biz dava neferleriyiz, bize oturmak yakışmaz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden sonra bayrağı devredeceğimiz arkadaşımızın da ayağına çelme atmayacağız, arkasından çekiştirmeyeceğiz. Bilakis ona en güçlü desteği vereceğiz. Bu hakiki dava adamı olmanın gerekliliğidir."

İNTERNETHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113