• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan: Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırmam!

Erdoğan: Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırmam!
TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye sert çıktı. Erdoğan, Fransa'nın bir Dışişleri Bakanı aynen bana şunu söyledi: Boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar, dedi.

Niye? dedim ve gerekçelerini açıkladı.Biz hala 'yapmayın etmeyin' mi diyeceğiz? Arkadaşlar kusura bakmayın. Herhalde sizi kapıda bekleten muhatabınızla bir yere kadar pazarlık yaparsınız. Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırtmam." dedi.

18.05.2017

 

FRANSA'NIN BİR DIŞİŞLERİ BAKANI BANA "BOŞUNA UĞRAŞIYORSUNUZ SİZİ ALMAYACAKLAR" DEDİ

Fransa'da Sarkozy, Almanya'da Merkel geldi. Bunlar gelip bir karar aldılar. Artık liderler bu zirvelere katılmayacak dendiler. Çok daha çirkini, 15 faslı 35 fasla çıkardılar. O zamanlar fasıllarda aç kapa yapılıyordu. Sadece birinci fasılda aç kapa yaptılar. Ondan sonra açılış yapılabilir ama kapanış olmayacak dediler. Bu kadar adice Türkiye'ye karşı, Türkiye'ye özgü böyle bir kararın alınması karşısında biz ne yapacaktık? Bunlara hala yalvarır yakarıp, "Ne olur bizi içeriye alın" mı diyeceğiz? Fransa'nın bir Dışişleri Bakanı aynen bana şunu söyledi: Boşuna çabalıyorsunuz sizi almayacaklar, dedi. Niye? dedim ve gerekçelerini açıkladı.

BEN BU MİLLETİN İZZETİNİ, ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALDIRMAM

En son Avrupa Konseyi'nin aldığı karar. Bu kararı alıyorsun da ne olacak? Rusya için de aldın. Bu yaklaşımla bir yere vermek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na Almanya, Hollanda, İsviçre'de her türlü saldırı yapılacak. Dışişleri Bakanıma uçuş izni verilmeyecek, Aileden Sorumlu Bakanım arabanın içine mahkum edilecek. Biz hala 'yapmayın etmeyin' mi diyeceğiz? Arkadaşlar kusura bakmayın. Herhalde sizi kapıda bekleten muhatabınızla bir yere kadar pazarlık yaparsınız. Ben bu milletin izzetini, şerefini ayaklar altına aldırtmam. Biz her türlü görüşmelerimizi yapıyoruz. Eğer bunun karşısında AB yetkilileri bizlere adil, olumlu yaklaşımları sürdürürlerse biz yola devam ederiz. Sürdürmedikleri takdirde tabii ki başımızın çaresine bakacağız. Avrupa pazarı bizim için ne kadar önemliyse biz de Avrupa için çok önemliyiz, belki de daha fazlası.

ahaber

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113