• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan açıkça söyledi: Haber vermeden vururuz

Erdoğan açıkça söyledi: Haber vermeden vururuz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'daki ABD görüşmesinden bazı detayları Türk gazetecilerle paylaştı. Erdoğan, ABD heyetine PYD konusunda net tavır konulduğunu, gerekirse vurulacağının anlatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'daki görüşmede "Türkiye'ye yönelik bir saldırı halinde PYD unsurlarının vurulacağını" söylediğini açıkladı. Heyetler arası görüşmede bu hususun açıkça dile getirildiğini belirten Erdoğan, Rakka'daki operasyonda da ABD'li güçlerle birlikte hareket edilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin Washington'daki büyükelçilik binasında Türk gazetecilere konuştu. Erdoğan, heyetler arası görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra PKK/PYD ve FETÖ konularının görüşüldüğünü söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Görüşmemizde özellikle sayın Trump’ın “Geleceğe yönelik sizlerle iyi işler yapacağız. Bu konuda kararlılığımız var” biçimindeki ifadesini önemsiyorum. Suriye’deki Irak’taki konulara gelince, ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. Bizim de kendilerine söylediğimiz şey şu: Mevcut durumda, böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz, kesinlikle sizlerle beraber olamayız. Rakka’da terör örgütüyle işbirliğinizi sağlıklı bulmuyoruz.

"TEHDİT HALİNDE PYD'Yİ VURURUZ"

Kendilerine şunu da açıkça ifade ettik: YPG ve PYD’den Türkiye’ye olabilecek herhangi bir saldırı olursa hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız. Bunu da açıkça söyledik.

"O TEKLİFE YANAŞMADILAR"

Nitekim biz Rai’de zaten bunları yaptık, Cerablus’ta bunu yaptık El Bab’da bunu yaptık. Türkiye ne yapabileceğini ortaya koydu. “Bırakın terör örgütlerini, gelin terörle mücadeleyi beraber yapalım” dedik. Maalesef buna yanaşmadılar.

"TÜRKİYE BAŞININ ÇARESİNE BAKAR"

Söyledikleriniz bir ihtiyat payı içeriyor gördüğümüz kadarıyla. Yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmazsa, verdikleri güvenceler hayata geçmezse nasıl hareket edeceğiz?

Yine aynı şeyi söyleyeceğim. Sözler yerine getirilmezse o anda başımızın çaresine bakarız. Yetkili birimlerimizle konuşup gerekli adım atarız. Ama bunların neler olacağını şimdiden söylemek doğru olmaz.

SÜREKLİ TEMAS HALİNDE OLUNACAK

Trump'la ekonomik konuları ve FETÖ ile ilgili süreci konuştuğunu belirten Erdoğan, Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte, gerek arkadaşlarımızla gerekse güvenli hattan bizzat kendisiyle konuşma suretiyle temasta olmak konusunda, mutabık kaldık."

internethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113