• BIST 9548.09
  • Altın 2495.546
  • Dolar 32.4799
  • Euro 34.5259
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Emekliye son dakika ikramiye gelişmesi haberi!

Emekliye son dakika ikramiye gelişmesi haberi!
Son dakika: Türkiye’de milyonlarca emekli bayram öncesi yapılacak emekli ikramiyelerini beklemeye başladı. Hayata geçen torba yasayla birlikte emekliler her yıl 2 defa ikramiye alacakları kesinleşmişti.

Bunu daha önce hükümet kanadı da doğrulamıştı. Yılda 2 defa biner lira ikramiye olacaklar emekliler için bir müjdeli haber daha geldi. Emeklinin senede bin liradan iki defa alacağı ikramiye, önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. İşte emeklinin alacağı ikramiyelerle ilgili tüm detaylar…
Milyonlarca emeklinin beklediği ikramiyelerle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Emeklilerin ikramiye hayali torba yasayla gerçeğe dönüştü. SSK, Bağ- Kur ve memur emeklileri, her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ikramiye alacaklar. İlk ikramiye ödemesi ise Ramazan Bayramı öncesi gerçekleşecek. Diğer ikramiyeyi ise Ağustos ayında alacaklar ve bu sayede bu yıl iki ikramiye birlikte almış olacaklar. İkramiye sadece bu yıla ilişkin bir uygulama olmamakla beraber kalıcı olarak her yıl verilmeye devam edecek. NASIL YÜKSELECEK?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ikramiye tutarının yükseleceğini belirterek, "Her sene bunun artışını sağlayacak düzenlemeler ilgili yerlerde yapılacak" demişti.

İkramiyede artışın yeniden değerleme oranında yapılması gündemde. Maliye Bakanlığı, yeniden değerleme oranını Türkiye İstatistik Kurumu'nun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne göre açıklıyor. Ekim ayında (Ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Yurt-İçi Üretici Fiyat Endeksi'nde meydana gelen ortalama fiyat artışı, bu oranı gösteriyor.
Bakanlık, bu verinin ardından yeniden değerleme oranını ilan ediyor. Ardından 1 Ocak'ta da çeşitli vergiler, harçlar ve cezalar bu oranda artıyor. 11 Kasım 2017'de 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yeniden değerleme oranı yüzde 14.47 olarak belirlendi.
İkramiye artışı yeniden değerleme oranına bağlanır ve yeni oran da bu seviyede çıkarsa, önümüzdeki yıl emeklilerin ikramiyesi bin 144 liraya çıkabilecek.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113