• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Emekli maaşlarına son dakika büyük müjde!

Emekli maaşlarına son dakika büyük müjde!
Milyonlarca emekliye son dakika müjdesi TBMM'de kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre emekli maaşları bin liranın altında olmayacak.

Emekli maaşları düşük olan emeklinin maaşı bin liraya tamamlanacak. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ayında zam yapılmıştı. Yapılan zamlar sonucunda emekli maaşları yüzde 10 zamlanmıştı. Peki 2019 yılında emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL?
Uzun zamandır milyonlarca emeklinin son dakika olarak heyecanla beklediği zam haberi Ocak başı itibariyle yapılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 10 zam yapılmıştı. TBMM Genel Kurulunda yeni düzenlemeyle birlikte bin liradan az alan emeklilerin maaşları bin liraya sabitlenecek. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ilişkin son detaylar...
Meclis'te kabul edilen, düzenlemeye göre, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.
Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamayacak.
Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazine'den tahsil edilecek.
Yeni yasa kapsamında ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan emeklilere, her ay bin lira verilmeye başlanacak.
Edinilen bilgiye göre; 600 lira ile 999 lira arasında emekli maaşı alan 220 binden fazla emekli, yeni düzenlemeden yararlanacak.
FARK HAZİNE'DEN

Örneğin; ek ödeme dahil maaş 600 lira ise 400 liralık fark Hazine'den karşılanarak, emeklinin hesabına aylık bin lira yatırılacak.
Yani, 400 liraya varan fark Hazine'den karşılanarak, emekliye her ay yapılacak ek ödeme bin liraya tamamlanacak. Dul ve yetim maaşı alanların aldıkları maaşlar da hisse oranında artış yaşanacak.
YAKIT VE KİRA DESTEĞİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, kira fiyatlarındaki artış ve ısınma giderlerinin yükselmesinin emeklilerin hanehalkı tüketim harcamalarını artırdığını belirterek, "Bu harcamalar bin lira aylık alan bir emeklinin gelirinin yaklaşık yüzde 60'ına denk geliyor.
Emeklilerimizin bilhassa kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır" dedi.
Ergün, "Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde emeklilere 'kira ve yakacak yardımı' adı altında ek bir ödemenin yapılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak:Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113