• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Dünya Kadınlar Gününde fotoğraflar Başkan Şahin'den

Dünya Kadınlar Gününde fotoğraflar Başkan Şahin'den
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Pendik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Pendik Belediyesinin düzenlediği ücretsiz fotoğraf çekimine katılan Başkan Kenan Şahin, kadınlara hem karanfil, hem de fotoğraf karelerini dağıttı.
Pendik Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Gazipaşa Caddesi’nde kadınlara özel ücretsiz fotoğraf çekimi hizmeti verdi. ‘Kadın Günü’ temalı platforma gelen Pendikli kadınlara eşleri ve çocuklarıyla çektirdikleri fotoğraflar baskı şeklinde takdim edildi. Fotoğraf çekim alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Kenan Şahin ise  kadınlara hem karanfil, hem de fotoğraflarının anında yapılan baskılarını dağıttı. Dünya Kadınlar Gününü'nü de kutlayan Başkan Şahin, kadınlarla birlikte platformda poz verdi.    

İlçe Müftülüğü Çanakkale’nin kadınlarını anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerden  biri de Pendik Müftülüğünün düzenlediği “Dünya Kadınlar Günü Destanlaşan Çanakkale” adlı program oldu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Tarihçi Yazar Mustafa Turan 1. Dünya Savaşı'nda canını siper eden kadınların hikayelerini anlattı. Konuşmasında kadınlara en büyük hakkı İslam Dini’nin verdiğini ifade eden Yazar Mustafa Turan; “Cennet anaların ayaklarının altındadır. Kadınlara bundan daha büyük bir hak verilmemiştir.” dedi.  

Gazilerden anlamlı program

Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle anlamlı bir organizasyon düzenledi. Gazi eşlerini derneğin lokaline davet eden Dernek Başkanı Sefa Altunparlar ve yönetimi, kadınlara karanfil ve teşekkür belgesi takdim etti. Dernek çatısı adlında sadece gazi eşlerinin yer alacağı bir kadınlar grubu kurmayı planladıklarını belirten Dernek Başkanı Sefa Altunparlar; “Şöyle bir bakıldığında kurtuluş savaşından bugüne kadınlarımızın mücadelesiyle geldiğimizi görürüz. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Derneğimizde daha aktif olmaları açısından Kadınlar Grubu kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

70472119-d64a-4dd0-85a6-b694f2272820.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113