• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Dumankaya’nın mal varlığına el konuldu

Dumankaya’nın mal varlığına el konuldu
Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra kaçmaması için ayağına elektronik kelepçe takılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ve ailesinin tüm mal varlığına el konuldu

FETÖ/PDY'ye himmet adı altında finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklanan ve bir süre sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra kaçmaması için ayağına elektronik kelepçe takılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ile eşi Necla Dumankaya, çocukları Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve firari Semih Serhat Dumankaya'nın tüm mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve işadamlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturma sürüyor.

1.200 ÇEK TEK BİR ŞUBEDE
Dosya kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların, Dumankaya isimli firmanın tüm ortaklarıyla birlikte FETÖ/PDY'ye üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları yönünde beyanda bulundukları aktarıldı. Kararda, dosya kapsamında adı geçen şüphelilerin terör örgütü FETÖ/ PDY'ye üye oldukları, üyeliğin gereğini finansal açıdan yerine getirdikleri, bu örgüte finansal destek sağladıkları, örgütün propagandasını da yaptıkları, Halit Dumankaya'nın oğlu olan şüpheli Barış Değer Dumankaya'nın halen firarda olduğu ve tüm aramalara rağmen yakalanamadığı, aile fertlerinin gözaltında olduğunu bildiği halde şüphelinin teslim olmadığı ifade edildi. Bank Asya müfettişlerince hazırlanan raporda ise Dumankaya şirketine ait bin 200 çekin sadece bir şubede işlem gördüğünün tespit edildiği, bu nedenlerden Dumankaya isimli firmanın sahibi ve ortakları olan şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koyma kararı verilmesi talep edildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların, Dumankaya'nın tüm ortakları ile birlikte FETÖ/PDY'ye üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları belirtilmişti.

TAŞINMAZ, ARAÇ VE BANKA HESABI
Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Dumankaya ailesinin taşınmazlarına, kara ulaşım araçlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki hesaplarına, gerçek ve tüzel kişiler neznindeki her türlü hak ve alacaklarına, uhdelerinde bulunan kıymetli evraklara, şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına el konulmasına karar verildi. Soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve işadamlarının da bulundauğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı Operasyonda aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113