• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Dualarla ibadete açıldı

Dualarla ibadete açıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğiyle hayırsever İşadamları Abdullah, Süleyman, Mehmet Örs kardeşlerin annelerinin hayrına yaptırdığı Hacı Zarife Örs Cami, kılınan ilk cuma namazının ardından dualarla ibadete açıldı.

Postane Mahallesi’nde yaptırılan Hacı Zarife Örs Camisi’nin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Pendik Kaymakamı İhsan Ünsal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Pendik İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 33 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan caminin açılış töreni, İmam Hatip Selahattin Kolay’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Müftü Baş, Hayırseverler ve Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti 
Törende ilk konuşmayı Hacı Zarife Örs Camii Dernek Başkanı Mustafa Bayrak yaptı. Pendik Müftüsü Hüseyin Baş da konuşmasında, “Mübarek bir günde güzelliklerin bulunduğu mekanda buluşmayı Rabbim inşallah ilelebet bize nasip eylesin. Bugüne gelmemize vesile olan başta derneğimize, Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya, buraya annelerinin ismini verdiğimiz hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Tuzla’da Çok Güzel Bir Cami İnşa Edildi
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu da yaptığı konuşmada ”Allah’ın yeryüzünde en kıymetli yeri olan, her namazda döndüğümüz kıblenin, Kabe’nin birer şubesi olan mescitlerden birinin açılması için bir araya gelmeyi nasip eden Allah’a hamd olsun. Tuzla’mızda Örs ailesi, hayırsever kardeşlerimiz kamu kurum kuruluşlarımızın, belediyemizin destekleri ile çok güzel bir cami inşa etmişler. Ben Diyanet İşleri Başkanlığı adına burada emeği geçen herkese kalbi sevgi ve muhabbetlerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum” ifadesini kullandı.

İbadethanelere Maddi-Manevi Destek Veriyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında hayırseverlere teşekkür etti. Başkan Yazıcı, ”Biz şehrin emanetçisi olarak şehrin maddi ve manevi her şeyiyle bize emanet edildiği düşüncesi ile maneviyatına da önem vererek, bu konuda yapılan her atılıma da maddi ve manevi destek veriyoruz. Bu işin önemini bilen, ahirete kadar da açık bırakacağı o kapının kıymetini bilen arkadaşların sayısını Rabbim arttırsın. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz, ancak onların desteği ile bu hizmetler daha da güzel oluyor. Allah onların ve camilerimizin eksikliğini vermesin. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve ezanımızın eksikliğini Rabbim bize göstermesin. Dernek başkanımız, yöneticiler ve Örs ailesinden Allah razı olsun. Bugün bizi onurlandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a da bizi kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum. Tuzlamız’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Cami Yaptırmak Ümmetimizin Değerli Bir Geleneğidir
Pendik Kaymakamı İhsan Ünsal ”Bugün pek çok açıdan çok hayırlı bir gün. Zillhicce ayının başlarındayız. Kurban Bayramımızın arifesindeyiz, Cuma gününde bir caminin açılışındayız. Böyle hayırlı bir günde bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cami yaptırmak bizim ümmetimizin çok değerli bir geleneğidir. Yerel yönetim desteği ve katkısı olmayan hiçbir işin başlayıp devamı mümkün değildir. Bu vesile ile bu caminin yapımında emeği geçen başta Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya ve Örs ailesine minnetlerimi ifade ediyorum” dedi.

Camilerimiz Her Zaman Birlik ve Beraberliğimizin Sembolü Olacaktır
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da konuşmasında camilerin birlik ve beraberliğimizdeki önemine vurgu yaptı. Başkan Uysal, “İnşallah bu cami mahallemiz, ilçemiz İstanbul adına devletimiz adına hayırlı olsun. Camiler bizi, millet ve devlet olarak ayakta tutan simgelerdir. Biraz evvel Tuzla Belediye Başkanımız söyledi, mümkün olduğu kadar her cuma günü ayrı bir ilçemizde namaz kılalım, ziyaret etmiş oluruz diye konuştuk ve bugünde Tuzla’da kılalım dedik ve başkanımız cami açılışı var deyince buna da katılmak nasibimiz varmış. Camilerimiz birliğimizin, beraberliğimizin sembolü ise özellikle bu günlerde buna çok ihtiyacımız var. Topla tüfekle yapamadıklarını ekonomi ile yapmak istedikleri, ülkemizi sıkıştırmak istedikleri, başımıza bir sürü bela getirmek istedikleri bu dönemde inşallah camilerimiz bizim birlik ve beraberliğimizin her zaman sembolü olacaktır. Bu mücadeleyi kazanmamızda vesile olacaktır. Kurban Bayramı da milletimiz adına birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olacaktır” ifadesini kullandı.

Başkan Uysal’dan Metro Müjdesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, açılışta metro müjdesini de ilçe halkıyla paylaştı. Başkan Uysal, “Her ilçemizde ne eksik varsa onu yapıyoruz. Şu anda Büyükşehir’in yapmış olduğu Pendik-Tuzla Metro inşaatı devam ediyor. Eski banliyö hattımız devam ediyor. İki tane devam eden, iki tanede planlanan hattımız var. Biz Tuzla Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Dövizi silah gibi kullandıkları zaman bunların çok masum şeyler olmadığını görüyoruz. İnşallah hepimiz bunu fark ederek çalışacağız, bu günleri aşarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Devlet, millet el ele diyoruz ya işte somut örneği burada, iş adamlarımız burada.  Ben onlara teşekkür ediyorum. Örs ailesi anneleri için bir hayır işlediler. Kendileri ve bu mahallede yaşayanlar adına da güzel bir iş yaptılar” dedi.

Konuşmaların ardından Hacı Zarife Örs Camisi dualarla ibadete açıldı. Açılışın ardından konuklara yemek ikramında bulunuldu.

haci_zarife_ors_cami-(2).jpg

haci_zarife_ors_cami-(4).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113