• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Dr.Fatma Yazıcı gözlerini kapadı!

Dr.Fatma Yazıcı gözlerini kapadı!
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, “Beyaz Baston Bizim Hayatımız” mesajıyla 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel etkinlikler düzenledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzlalılar, göz bandı takarak farkındalık yürüyüşü düzenledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlik farkındalık yürüyüşü ile başladı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi önünden başlayan “Beyaz Baston Haftası Farkındalık Yürüyüşü”ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı,  Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kadın Kent Gönüllüleri, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Mısır ve Tuzlalılar katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve Tuzlalılar göz bandı takarak görme engelli vatandaşlarımız ile bir süre gözleri kapalı yürüdü. Tuzla Marina girişine kadar devam eden yürüyüşe halkın ilgisi de yoğun oldu. Gözlerinde bant, ellerinde pankart ile metrelerce yürüyüşün ardından gökyüzüne balonlar bırakıldı.

bacici--ston3.jpg
Farkındalık yürüyüşünün ardından Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde salon programı düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Altı Nokta Körler Derneği tarafından hazırlanan “Beyaz Baston Bizim Hayatımız” isimli kısa film gösterildi. Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Hoşseda Grubu solisti Mustafa Gürel ve ekibi, konserde Tuzlalılar’ı hem hüzünlendirdi, hem eğlendirdi. 

Anlayabilmek İçin Yaşamak Lazım
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, görme engellilerle empati kurmak için farkındalık etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Yazıcı, “Bir şeyi anlamadan çözüm üretmek zor. Anlayabilmek için yaşamak lazım. Bir an olsun bunu anlayabilmek için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Amacımız engelsiz bir Tuzla’yı oluşturmak. Ve biz gönüllüler olarak her türlü engeli aşmak için, bütün dezavantajlı kesimlerin engelini aşmak için bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz. Bugün de beyaz baston haftası nedeniyle görmek engellilerimiz ile bir çalışma yürüttük” şeklinde konuştu.

bacici-baston4.jpg

Engelsiz Tuzla
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da konuşmasında “Tuzla Belediyesi olarak Engelsiz Tuzla hedefimizde iyi bir yıl aldık. Hep birlikte, el birliğiyle inşallah bunu beraber başaracağız. Dolayısıyla engelsiz bir Tuzla dediğimiz zaman demek ki görme engeli olmak da bir engel olmaktan çıkıyor” dedi.
Programa katılan görme engelli Sena Yenidemir de konuşmasında “Bizi anlamaları, bizim sorunlarımızı anlamaları güzel bir şey. Tabi bu bandaj ile gözünü kapatarak anlaşılacak bir şey değil. Çünkü biz bunu bir ömür boyu yaşıyoruz ama insanların bizi anlayarak özveride bulunması güzel bir şey” ifadelerini kullandı” dedi.

Görme Engelli Vatandaşlara Beyaz Baston Hediye Edildi
Tuzla’da yaşayan görme engelli Zübeyde Gülen ve minikler de seslendirdikleri şarkı ile dinleyenlerden tam puan aldı. Şarkılara alkışlarla ve oynayarak eşlik eden vatandaşlar, Beyaz Baston haftasına destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Altı Nokta Körler Derneği Hoşseda Müzik Grubu üyelerine bir buket çiçekle teşekkür etti.
Programa katılan görme engelli vatandaşlara beyaz baston hediye edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113