• BIST 9557.92
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Doç. Dr. Memiş: Batı'dan Etkilenmemiş Tek Sanatımız

Doç. Dr. Memiş: Batı'dan Etkilenmemiş Tek Sanatımız
Pendik Belediyesinin düzenlediği "Hat Sanatında Usta Çırak İlişkisi" Seminerinde konuşan Doç. Dr. Mehmet Memiş, Hat Sanatının önemine değinerek “Tüm sanatlarımız değişime uğradı, hatta geriledi. Oysa hat, batıdan etkilenmemiş, gerilememiş tek sanatımızdır

Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün Osmanlı döneminde zirve yapan Hat Sanatına yönelik programları sürüyor. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde, Hat Sanatıyla ilgili “Ustaların İzinden Hüsn-i Hat” Sergisiyle “Hat Sanatında Usta Çırak İlişkisi” Semineri düzenlendi. Sergide, Hat Sanatçıları Doç. Dr. Mehmet Memiş ile Erol Balcı’ya ait 50’ye yakın eser sergilenirken seminerde Hat Sanatının kültürümüzdeki önemine değinildi. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Hat Sanatının heves edilmesi gereken bir sanat olduğunu ifade ederek sanatseverleri 28 Şubat’a kadar sürecek sergiye davet etti. 

Usta-çırak ilişkisinin önemine değindi

“Hat Sanatında Usta Çırak İlişkisi” Seminerine konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç Dr. Hüseyin Öksüz, Hat Sanatını teknik kurallarıyla anlatırken aynı zamanda Hat sanatçısı olan Doç. Dr. Mehmet Memiş ise usta-çırak ilişkisi açısından değerlendirdi.Hat Sanatının Osmanlı döneminde zirve yapmasının en önemli nedenini sarayın himayesinde gelişmesine bağlayan Doç. Dr. Mehmet Memiş, bir diğer sebebinin de usta-çırak ilişkisiyle gelişmesine bağladı. Konuşmasında Hat Sanatının benzersiz yönlerine de değinen Doç. Dr. Mehmet Memiş: “Osmanlı döneminde tüm sanatlarımız değişime uğradı, hatta geriledi. Oysa Hat Sanatı, batıdan etkilenmemiş, gerilememiş tek sanatımızdır. Bunda usta-çırak ilişkisinin büyük etkisi vardır.” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113