• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Deniz Baykal'ın durumu nasıl? Eşi ve çocuklarını şok eden iddia

Deniz Baykal'ın durumu nasıl? Eşi ve çocuklarını şok eden iddia
Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası gündeme oturunca doktorları açıklama yaptı. Baykal'ın eşi ve çocukları başında beklerken 'beyin ölümü' gerçekleşti iddiasıyla ilgili açıklama Profesör İbiş'ten geldi. İşte Deniz Baykal'ın son durumu.

İbn-i Sina Hastanesinde yoğun bakımda tutulan Deniz Baykal'a ilişkin spekülatif haberler ortalığı sardı. Deniz Baykal'ın beynindeki kanama ve geçirdiği operasyonlar sonrasında 'beyin ölümü'" gerçekleşti iddiası bir kez daha gündeme geldi. Baykal'ın eşi ve çocuklarını şoke eden iddiaya ilişkin Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklama yapmak durumanda kaldı.

İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Basında ya da sosyal medyada spekülatif haberler çıkıyor beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok." dedi.

Peki Deniz Baykal'ın son durumu nasıl? Beynindeki ödem ve kanama durduruldu mu? Deniz Baykal ne zaman uyandırılacak? Kamuoyunun merak ettiği sorulara da Profesör İbiş yanıt verdi.

BİLİNCİ KAPALI : Baykal'ın takip ve tedavisinin yoğun şekilde yapıldığını ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden İbiş şu bilgileri verdi:
-"Bilinci kapalı, hayati bulguları kontrol altında, herhangi bir belirgin anormallik yok. Bu güzel yönü" .

KÜÇÜK BİR UMUT : -"Tomografi bulgularında düne nazaran bir miktar iyileşme bulgusu var, bizi küçük de olsa umutlandıracak bulgular var.

İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin ümitsiz olduklarını asla söylemediklerine dikkati çekerek, "Biz hekimiz, ümidimiz elbette var." sözlerini kullandı.

Kendisine cihazlı solunum desteği sağlanıyor, beyin koruma tedavisi uygulanıyor. Bunun bir parçası olarak da uyutulma işlemi devam ediyor.

BEYİN ÖLÜMÜ OLDU MU?: -Basında ya da sosyal medyada değişik spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kesinlikle bu haberler doğru değil."
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile çocukları Aslı Ataman ve Ataç Baykal hastaneden hiç ayrılmıyorlar. Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası en çok aileyi üzdü. Deniz Baykal'ın kızı Aslı ve oğlu Ataç tıp profesörü. Baykal'ın karısı Olcay Baykal ise emekli öğretmen.

BAYKAL NEDEN UYANDIRILMIYOR? : - "Çünkü, uyanık kaldığı süre içinde beyin yoruluyor. Onu önlemek, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediliyor."

KALICI HASAR OLACAK MI?: Hastada kalıcı hasarın söz konusu olup olmadığına yönelik İbiş, sürecin çok önemli olduğunu, süreç içinde anlık değişiklikler yaşanabildiğini, sonucun nereye varacağını, nasıl olacağını bugünden söylemenin mümkün olmadığını bildirdi. İbiş, "Süreci hep beraber takip edelim, süreci hep beraber gözlemleyelim. Elimizden geleni yapacağız, elbette iyileşmesi için de inancımızı ve duamızı eksik etmeyeceğiz." dedi.

YENİ BİR AMELİYAT YAPILACAK MI? : İbiş, yeni bir operasyonun şu an için söz konusu olmadığını vurgulayarak, Baykal'a, kafa içi basıncının yükselmesine bağlı olarak bir cerrahi uygulama yapıldığını, bunun dışında ikincisinin sadece cilt altında biriken kanın alınması işlemi olduğunu anlattı.

PROF. UĞUR TÜRE'NİN MUAYENESİ : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Prof. Dr. Uğur Türe'nin hastaneye gelerek Baykal'ı kontrol etmişti. Ünlü profesörün muayenesine ilişkin de İbiş şunları aktardı:
- "Deniz Bey'in kızı Aslı Hanım'ın talebiyle bu gerçekleşti. Biz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu konuda en iyisini yaptığımıza güveniyoruz. Bu nedenle de elbette, gelip görebilir dedik. Zaten, kendisi de geldi, gördü ve yapılabileceğin en iyisinin yapıldığını ve bundan sonraki süreç için de planlamalar konusunda ilave bir şey söyleyemeyeceğini, çünkü her şeyin mükemmelce uygulandığını belirtti ve buradan da ayrıldı kendisi."

AKCİĞERİNDEKİ SORUN : Baykal'ın akciğeriyle ilgili sorunun da şu anda kontrol altında olduğuna işaret eden İbiş, "Ateşi oldukça düştü, enfeksiyon bulguları yine ilgili hekimlerce takip ediliyor. Şu an için konuşuyorum, o da yüz güldürücü durumda." açıklamasında bulundu.

İbiş, kamuoyunun, hastane tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere itimat etmemesini isteyerek, gelişmeleri basınla paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.
Deniz Baykal'ın eşi haberi aldığında Antalya'daydı. Apar topar Ankara'ya gelen Olcay Baykal hastaneden ayrılmıyor. Baykal'ın karısı Olcay Baykal ünlü siyasetçinin lise aşkı. Evliliklerinden 2 çocukları ve 3 torunları bulunuyor.

İnternethaber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113