• BIST 9548.09
  • Altın 2489.826
  • Dolar 32.4864
  • Euro 34.523
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Davutoğlu şimdi ne yapacak? Yol haritası belli oldu

Davutoğlu şimdi ne yapacak? Yol haritası belli oldu
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk etmesi sonrası akıllara gelen ilk soru 'Davutoğlu şimdi ne yapacak?' oldu. Gazeteci Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Davutoğlu'nun yol haritasını kaleme aldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edilmeleri kulisleri de hareketlendirdi. İhraç gelişmesi sonrası her iki taraftan art arda açıklamalar gelirken akıllara "Peki şimdi ne olacak?" sorusu geliyor.

Davutoğlu ve ekibinin son durumuna, bugün kaleme aldığı makalede değinen yazar Abdulkadir Selvi, "Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, parti tüzüğünün 117. maddesine göre Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'ya ihraç kararını tebliğ edecek. Önemli bir ayrıntı var. Davutoğlu ve arkadaşlarının "tedbirli" olarak ihracı istendiği ve suçlar basın yoluyla işlendiği için 119. maddeye göre işlem yapılacak ve savunmalarını 1 hafta içinde yapmaları istenecek. Bu arada "tedbirli" oldukları için partiyle ilgili hiçbir faaliyete katılamayacaklar" ifadelerini kullandı.

 
"Dörtlü takrir yayımlamayı tartışıyorlar"

Abdulkadir Selvi, Davutoğlu ve ekibinin yol haritasını da kısaca özetledi. Kasım'da partilerini kurup tabelalarını asacaklar diyen Selvi, yakın zamanda da ekibin 'dörtlü takrir' yayımlayabileceğini belirtti;

"Bugün bir araya gelip nasıl bir yol izleyeceklerini kararlaştırmaları bekleniyor. Tek tek savunma yapmak yerine kamuoyuna dönük "dörtlü takrir" yayınlamayı tartışıyorlar. İhracı istenenler 4 kişi. Ancak buradaki dörtlü takrir vurgusu önemli. CHP'den ayrılıp DP'yi kuran Celal Bayar ve arkadaşları dörtlü takrir yayınlamışlardı. O çağrışımın yapılmasını istiyorlar. Kasım ayında ise partilerini kurup tabelalarını asmayı planlıyorlar."
Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da, "Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz" ifadelerini kullanmış, bunun akabinde AK Parti MYK toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün veAbdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113