• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik müstesna bir ilçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik müstesna bir ilçe
Kurtköy Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Pendik 5. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik'in Türkiye'nin en müstesna ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

AK parti Pendik Olağan Kongresi Kurtköy Kapalı Spor Salonu'nda binlerce kişinin katılımya gerçekleşti. Kongreye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonun dışında kalan onbinlere vatandaşa hitap etti.

OĞLUM HAFTADA BİR KEZ SUYUMUZ AKSIN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Pendik'te olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kaya, partide yaptığı görevleri ve ilçede yapılan hizmetleri anlattı.

Kaya, 1990'lı yılları hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geldiği noktayı anlamak için dönüşümlerine şahit olmak lazım. Pendik'te 4 mahallede seçim kampanyalarında en büyük vaadim, haftada bir su gelmesiydi. İnsanlar bana şunu söylüyorlardı, 'Yeter ki haftada bir sularımız aksın başka da bir şey itemiyoruz. Biz 1994 yılında böyle bir şehri devraldık ve bu noktaya getirdik. AK Parti iktidarı döneminde 2002 yılından sonra muhteşem ve İnanılmazı başardık. Sabiha Gökçen Havaalanı AK Parti öncesinde yılda 47 bin insanın yolculuk yaptığı bir havalimanı idi. Şimdi AK Parti ile beraber gelinen noktada yılda 30 milyon insanın uçtuğu bir havalimanı. Aynı şehir, ilçe ve insanlar, ülke ama değişen ne var? Değişen; AK Parti ve sizlerin desteği ve duası var. 3. havalimanı da yapılıyor." dedi.

PENDİK’E 4-5 BİN KİLİŞİK KAPALI SPOR SALONU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise kongrenin hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu hatırlatan Uysal, bugün eğer dünyada Türkiye belediyeciliği önemli bir noktada ise bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı belediyecilik örneğinden kaynaklandığını söyledi.

AK Parti iktidara geldikten sonra önemli hizmetler yaptığını anlatan Uysal, Pendik'e yapılan metro hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Uysal, "Havaalanı metrosu bitmek üzere. Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşan metro, oradan da Sultanbeyli ile birleşmesi gerekiyor. İnşallah kısa zaman içinde Sultanbeyli - Sabiha Gökçen Havalimanı metro ihalesini gerçekleştireceğiz. O zaman Pendik, Kartal metrosuyla  birleştiğinde ulaşım daha kolay olacak." dedi.

Uysal, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, salon girişinde bana dedi ki görüyorsun sayın başkan Pendikliler bu salona sığmıyor insanlar hep dışarda kaldı bize yeni bir spor salonu lazım. İnşAllah bir yıl içinde Pendik’e büyük bir kapalı spor salonu en az 4-5 bin kişi kapasiteli bir salon inşa etme sözü verdik dedi.

EROL KAYA VE KENAN ŞAHİN KARDEŞLERİM ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI

Kongrede son konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Salonu tıklım tıklım dolduran partililer Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Pendik'in sahip olduğu imkanlar ve tabii güzellikleriyle İstanbul'un ilçeleri arasında farklı bir yere sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Havalimanından hızlı trene, İstanbul'un en büyük su kaynağı olan Ömerli Barajı'ndan Marmara Denizi'nin güzelliklerine, turizmden tarıma ve hayvancılığa kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu imkanlarıyla Pendik'in geleceğini çok daha parlak görüyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'yla ayrı bir zenginlik, ayrı bir potansiyele sahip. Yani ulaşımda burada yok yok. Her şey var. Deniz dersen, deniz de var. Bu imkanlara sahip olan Pendik'i bu noktaya getiren hamdolsun AK Parti iktidarıdır. 1987'den beri ayrı bir ilçe olan Pendik AK Parti hükümetleri ve belediye başkanları döneminde adeta yeni baştan kurulmuştur. İstanbul'un plansız, hesapsız, bilinçsiz şekilde büyüyen bu ücra köşesinin yerine İstanbul'un en mutena ilçelerinden biri almıştır.

Üç dönem Erol Kaya Kardeşim daha sonra iki dönemdir devam eden Kenan Şahin Kardeşim bu ilçeye önemli hizmetler yapmışlardır dedi.

Kongrede, "Osman Bey ile kuruluş, Fatih ile yükseliş, Erdoğan ile diriliş", "Kutlu Dava Güçlü Türkiye" afişleri ve pankartları asıldı. Türk bayrakları ve AK Parti flamaları taşıyan vatandaşlar, Cumhurbaşkanına yoğun bir sevgi gösterisinde bulundu.

dsc_0011-015.jpg

eral-kaya4.jpg

rustem-kabil.jpg

protok4.jpg

rustem.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113