• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, çehresi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, çehresi değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde, 2004 yılında geldiği Güneysu ilçesi Handüzü Yaylası’nda yöresel şiveyle "Hayin, köti evler yapayisunuz" sözleriyle sitem ederken, yöre mimarisine uygun ev yapılmasını istemişti.

Erdoğan’ın bu isteği, kent genelinde etkisini gösterdi. O günden bu yana Rize’de, yöre mimarisine göre inşa edilen hastane, okul, kültür merkezi, stadyum ve hükümet konağı gibi 70’ye yakın kamu binası ile çok sayıda özel konut, kentin mimari açıdan görünüşünü de değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, Güneysu'nun çehresi değişti

Rize mimarisinin en fazla uygulandığı yerlerin başında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin de bulunduğu Güneysu ilçesi geliyor. İlçedeki hastane, kültür merkezi, öğretmenevi, halk eğitim merkezi, hükümet konağı ve okul binaları, yöre mimarisine uygun yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, Güneysu'nun çehresi değişti

TOKİ’nin yaptığı 39 konut ve 25 iş yeri de yöre mimarisine uygun inşa edildi. İlçe girişinde yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin konut inşaatları da ahşap mimariye uygun inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, Güneysu'nun çehresi değişti

İlçede başlatılan projeyle beton binalar, ahşap giydirmeyle kaplanınca, ilçenin çehresi de değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, Güneysu'nun çehresi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2001 yılında, Rize’nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi’nde inşa edilen, 160 metrekarelik alan üzerine kurulu 3 katlı evi de Rize mimarisinin tüm özelliklerini yansıtıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, Güneysu'nun çehresi değişti

Konutun müteahhitliğini AK Parti Rize eski Milletvekili Abdülkadir Kart, mimari projesini ise İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş hazırlamıştı.

Öte yandan Güneysu ilçesinde yaşayanlar ise beton yapıların ahşapla kaplanmasına destek verdi. İlçe sakini Mevlüt Top, Güneysu'daki bazı binaların eski olduğunu belirterek, “Binaların dışı, kötü vaziyetteydi. Giydirme yapılarak, yenilendi. Şu an, güzel bir görünüme sahip oldu. Cumhurbaşkanı'mız, ilçeye geldiğinde bütün bürokrasi basın ilçeye geliyor. Burada çekim yapılırken, evler, kötü gözüküyordu. Şimdi ise yöresel mimari ile binaların dışı yenilendi. Çok güzel, hoş bir görüntü oluşturdu. Kalan binalar da inşallah yakın zamanda yenilenecek. Güneysu’da yapılan bu çalışma, Türkiye’ye örnek olabilir” diye konuştu.

Muhammet Karali ise yapılan bina cephe yenilemesinin çok güzel olduğunu dile getirerek, “Rize’de evler, böyle olmalı; ama böyle ev yapan, az. Okullar ve kamu kurum binaları böyle yapılmaya başlandı” dedi. İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113