• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Cin, "1994'te başlayan sürecin devamıyız!"

Cin, "1994'te başlayan sürecin devamıyız!"
Pendik Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporunu görüşen Pendik Belediye Meclisi, oy çokluğuyla kabul etti.

Faaliyet Raporunda yer alan konuları meclis üyelerine özetleyen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Belediyelerde devamlılık esastır. Kendimizi 94 yılından beri yapılanların ve bu sürecin devamı olarak görüyorum.” dedi.

Pendik Belediye Meclisi, Nisan ayı 1. Toplantısı 2. Birleşiminde 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu görüşmek ve karara bağlamak üzere Meclis Birinci Başkanvekili Murat Türkyılmaz’ın başkanlığında toplandı. “Göreve geldik; ama belediyelerde devamlılık vardır. Biz de faaliyet raporunda yapılanları ifade edip bundan sonra yapılacakları anlatacağız.” diyen Başkan Cin, Pendik’e son 25 yılda çok önemli hizmetler kazandırıldığını, 2018 yılında da önemli hizmetler yapıldığını söyledi.

Kara, deniz ve hava ulaşımında Pendik’e çok önemli ulaşım ağları kazandırıldığını, bunlara yenilerini ekleyeceklerini belirten Ahmet Cin, planlamaya uygun otoparkların sayısını artırıp yaşam kalitesini yükseltmeye de özen göstereceklerini dile getirdi.

Vatandaşlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur”

İmar konusuna değinen Başkan Cin: “Şu anda geldiğimiz noktada yüzde 95’i planlanmış durumda. Bu çalışmaları bitirip artık bu sorunun olmadığı bir ilçe olmak istiyoruz. Ertuğrulgazi ve Harmandere’de yapılacak imar planlarıyla artık bu sorun bitecek.” dedi. İmarla ilgili sıkıntıların yaşandığı yerlere giderek vatandaşlarla görüştüğünü belirten Başkan Cin: “Onların sorunu bizim sorunumuzdur. Hak ve adalet ölçüsünde bu meseleyi çözeceğiz, kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

Pendik’te takdire şayan işler yapıldı” 

2018 yılında 23 adet yeni park ve bahçe, 10 spor sahası ve 8 park revizesi yapıldığını belirten Başkan Cin, Pendik’e yeni yeşil alanlar ekleneceğini, bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasına da devam edileceğini belirtti. Başkan Cin, amatör spor kulüplerinin desteklenmesi, gençlere yönelik yatırımların yapılması konusunda Pendik’te takdire şayan bir noktaya gelindiğine işaret ederek “Çalışmaları devam eden Güllübağlar, Kavakpınar, Kaynarca ve Yayalar Spor Kompleksleri de tamamlanarak vatandaşların ve gençlerin hizmetine sunulacak. Bizim de planladığımız yatırımlar var, bunları hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

"Diğer belediyelere öncülük etmesi gurur verici"

Teknolojiyi en iyi kullanan ve en iyi altyapıyı oluşturan ilçelerden biri haline getirdiği için yönetimi ve çalışanları tebrik eden Başkan Cin: “Biz de daha yukarı noktaya taşımaya çalışacağız. Yapılan AR-GE çalışmaları, Milli Yazılım olan Pardus’un Pendik Belediyesi tarafından uygulanıp diğer belediyelere öncülük etmesi bizi gururlandırıyor. Biz de bu çalışmalara hız katacağız.” dedi.

meccis-ea4af_2.png

"Tüm kesimlere hitap eden belediyecilik anlayışı göstereceğiz"

Konuşmasında “Kavakpınar Cemevinin belediye tarafından yapılmış olması takdire şayan bir hizmettir.” diyerek eski Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i ve ekibini tebrik eden Başkan Cin: “Pendik Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine hitap edecek yatırımlar yapmaya özen göstereceğiz. Biz siyasi parti olarak Belediye Başkanı seçilsek de meclis üyeleriyle toplumun tamamına hizmet eden bir belediyecilik anlayışı göstereceğiz.” dedi. Meclis üyelerine de seslenen Başkan Cin: “Aynı kentte yaşıyoruz, aynı havayı soluyup aynı gaye çerçevesinde biraraya geldik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Meclisin etkin bir şekilde görüşlerini alıp tartışmak istiyorz. Bundan sonraki süreçte katkı ve desteklerinizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Faaliyet Raporu'na onay

Meclis’te CHP grubu adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Cengiz Aycan, yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek doğru yapılan şeylere onay vereceklerini, muhalefet yapmaları gereken yerlerde de yapacaklarını söyledi. AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Hüseyin Topçu da Pendik’in 25 yılda planlı kentleşmesi, büyük oranda tamamlanan altyapısı ve yatırımlarıyla rakiplerine örnek teşkil ettiğini kaydetti.  Meclis üyelerinin görüşlerinin ardından oylamaya sunulan Pendik Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113