• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Çanakkale’ye gidemediler ama Çanakkale’yi Okula getirdiler

Çanakkale’ye gidemediler ama Çanakkale’yi Okula getirdiler
Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümü, Pendik Enver Çelik İlk ve Orta Okulunda düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.

Enver Çelik İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan okul müdürü Yaşar Yücel, "Çanakkale Cephesi’nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet, dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir."

Yücel, "Çanakkale Zaferi, Kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Çanakkale Cephesi’nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir “anıtcephe” dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale’de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da “Çanakkale Geçilemez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır." diye konuştu.

Yaşar Yücel, "Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer günüde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz."

TÜM ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN,VE VELİLERE BİŞİ İKRAMI

Reyhan Usul Başkanlığındaki Okulu Aile Birliği üyelerince hazırlanan ve gün boyu devam eden kazanlar dolusu yağda pişirilen bişiler, öğrencilere, velilere, öğretmen ve davetlilere ikram edildi. Aile birliği başkanı Reyhan Usul, "Gün boyu süren porgramımızda istedik ki misafirlerimiz rahat etsinler. Onların ihtiyaçlarını giderme konusunda her türlü tedbirlerimizi aldık ve Anadolu yöresine has, "Bişi" ikramı yaptık. Misafirlerimiz oldukça beğendiler. Bİzde çok mutlu olduk."diye konuştu.

Programda, öğrencilerin, şiir ve sahne gösterleri de yeraldı. Çanakkale'yi anlatan şiirler ve sahne gösterisi davetlilere dugu dolu anlar yaşattı.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

dsc_0068-001.jpg

dsc_0062.jpg

dsc_0073.jpg

dsc_0098-001.jpg

dsc_0099-001.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113