• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Çanakkale Zaferi ancak bu kadar güzel anlatılırdı!

Çanakkale Zaferi ancak bu kadar güzel anlatılırdı!
Tuzla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenledi.

dsc_0037-003.jpgdsc_0032-001.jpgTuzla’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı muhteşemdi

Tuzla Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen Programa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özden Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Çelikel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Dursun, çok sayıda okul müdürü,  yöneticileri,  öğrenci ve veliler katıldı.

Program bir dakikalık saygı durusu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, okunan Kur’an Tilavetiyle başladı. 12/A Sınıfı öğrencisi Erol Güneş, Al-i İmran Suresi 169-173 ayetlerini okudu.

Okul Müdürü Mustafa Hançer, açış konuşması yaptı. Hançer, konuşmasında, “ Şu an alıyor olduğunuz son nefesin 100 yıl önce Çanakkale Cephesi’nde ve bir çok cephede, bu gün ise Güneydoğu’da, Fırat Kalkanı Harekatı’nda, 15 Temmuz Gecesi’nde aramızdan ayrılan Şehitlerimizin son nefesine borçlu olduğunu biliyoruz.

Savaş meydanlarının, yiğitliğin hakkını vermiş Şehitlerimizin son temsilcisi olan sevgili gençlerimiz ile birlikte hazırladığımız programımızın provalarını ben keyifle izledim, sizlerin de ilgiyle izleyeceğinizi ümit ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm Şehitlerimizi ve gazilerimizi Rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’da konuşmasında özellikle gençlere hitap ederek Çanakkale Ruhu’nun iyi anlaşılması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

15 Temmuz’da gençlerin üzerine düşeni yaptığına dikkat çeken Alireisoğlu, “ Gençlerimiz, hain darbe kalkışmasında, tankın, topun önünde kahramanca durmuştur. Vatanı, milleti için tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi göğsünü siper etmiştir. Böyle bir gençliğe sahip olan milletin, geleceği dae aydınlıktır.”diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü’nün kouşmasından sonra 9/D sınıfı öğrencisi Aziz Urus, Mustafa Kutlu’nun “Hey Türk Sen Kimsin?” isimli şiirini seslendirdi.

Öğrencilerin, “Geçmişten günümüze Şehitler” konulu sahne gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi Öğrencileri “Melüllenme Deli Gönül” Türküsünü seslenirdi ve yoğun bir alkış aldı.

Öğrenciler devamında; “Çanakkale Şehitleri’ne” ve “Zulmü alkışlayamam” şiirlerini seslendirdiler.

Daha sonra gerçekleştirilen ödül töreninde; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kompozisyon yazma yarışması, Şiir Yarışması ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Son olarak Şehit Aileleri’ne ve Gazilere çiçek takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

dsc_0094.jpg

dsc_0018-002.jpg

dsc_2147.jpg

dsc_0031-001.jpg

dsc_0069-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113